Den Danske Folkemusikpris 2016

24. maj 2016

Årets modtager af Den Danske Folkemusikpris 2016 er:

Helge Engelbrecht

Dermed gives prisen i år til en højt respekteret musiker, komponist, iværksætter og arrangør, som gennem en lang årrække har sat sit umiskendelige præg på hele den danske musikbranche.

Som visesanger og sangskriver står Helge Engelbrecht på skuldrene af en stolt og livskraftig, folkelig musiktradition, og med hjertet på rette sted spreder han humør med sine iørefaldende sange.

Sådan har det været helt fra starten, og sådan var det også, når han selv eller via samarbejdspartnere tog på udflugt i populærmusikken, og fik succes med deltagelsen i det danske melodi grand prix.

Som iværksætter er det lykkedes Helge at etablere først ”Musikgalleriet” og senere ”Mariehaven” i Ansager, som skaber rammerne om unikke indslag i sommerens koncertkalender – et særligt forum hvor mange kunstnere, såvel gamle som unge, får muligheden for at komme til orde.

Det har været en kæmpe satsning for familien Engelbrecht at etablere en koncertscene i baghaven, men med hårdt arbejde og en enestående evne til at samle det rigtige hold omkring sig, er det lykkedes til fulde. Mange følger TV-udsendelserne fra sommerens koncerter, og netop her har Helge Engelbrecht påtaget sig et enestående ansvar, og præsenterer hver gang også de kunstnere, som ellers kun sjældent er i mediernes søgelys. Han har stædigt holdt fast i at inddrage både traditionel og nutidig folkemusik i sit univers, og dermed givet en lang række folkemusikere chancen for at nå ud til et større publikum. I september måned kulminerer det hele så at sige, når sæsonen afrundes med tre dages musik overalt i Ansager by. ”Mariefestival” er et festfyrværkeri af dansk musik, præsenteret på såvel små som store scener, og publikum vokser støt fra år til år.

Det glæder os at kunne give Den Danske Folkemusikpris 2016 til Helge Engelbrecht i anerkendelse af hans utrættelige og mangeårige indsats for den folkelige musik i Danmark.