Sømændene - Danmark

27. mar 2022

Mole-punk til Havnefesten

Sømændene har krydset sammen i 21 år, trukket fulde huse på spillesteder, lokket festivalgængere ned på havnen og op på tæerne på landets festivaler og scener. De har genoptaget den klassiske vise-og swingtradition; men at udsætte den sangskat for et vanvittigt show, høj teknisk musikalitet, konfettikanoner, bajere, lakridspiber og glimt i øjet er jo komplet imod enhver musikalsk fornuft.

Det er ikke kun ved koncerter Sømændene har haft succes. Under navnet De Glade Sømænd modtog de en platinplade for albummet Søforklaringer og en DMA Folk somÅrets Livenavn i 2012. 

Sømændene har udgivet 5 album, det nyeste, Vi går sammen ned udkom i 2013. Esben Strunk gav 4 stjerner i Gaffa: ”Hvor det som regel er pinefuldt prætentiøst, når orkestre opfinder nye genrebetegnelser, så rammer Sømændene faktisk meget fint, når de definerer deres energiske, maritime konceptmusik som mole-punk… ikke nogen folkemusik-puritanske fornemmelser her... Sømændene er ikke sådan lige at rubricere.”

deres energiske, maritime konceptmusik som mole-punk… ikke nogen folkemusik-puritanske fornemmelser her... Sømændene er ikke sådan lige at rubricere.”

Jeppe Vig Find: Sang (Styrmand)
Søren Bredahl: Banjo (Orlogskaptajn)
Johannes Beldring: Bas (Ankermand)
Jesper Hoff: Guitar (Gasten)
Bo Sveidahl: Guitar (Fyrbøder)
Esben Beldring: Trommer (Ballastdreng)
Mads Beldring: Percussion (Skipper krans)
Thomas Kann: Keyboards (Matros)

 

Lørdag 23.00, Havnescenen


Back to Top ↑

 
     
     

Mediepartner og hovedsponsor:                           Hovedsponsorer: