Musik 2022

20. nov 2021
Årets generalforsamling er veloverstået, og derfor er vi nu klar til at offentliggøre en hel del navne I kan se/høre til til Skagen Festival #50 i 2022.

Følg med på hjemmesiden, Facebook – og vores nye Instagram-profil .
Vi opdaterer løbende med kunstnere og bands, som vi glæder os til at dele med jer næste sommer.

Billetsalg via vores hjemmeside www.skagenfestival.dk 

 

HER kan du se programmet for den del af festivalen - hvor billetsalget startede 1. søndag i advent


SÅ! Skete det 

Spar Nord Bank og Skagen festival kunne endelig overrække Den Dansk folkemusikpris 2020 til den ypperste sangskrivere på den Dansk folkemusikscene Erik Grip.  Prisen blev uddelt ved et specielt musikarrangement hvor byens sponsorer, politikker, og frivillige var inviteret med. 
Der vil blive endnu en fejring under Festival Session lørdag eftermiddag i Skagen Kultur&fritidscenter 2022 

 

Danmarks ældste boyband er selvfølgelig med, når Skagen Festival fejrer 50 års jubilæum i 2022.
TØRFISK fejrer ligeledes jubilæum - 40 år and still going strong.
I finder dem på Havnescenen torsdag kl. 19.30, og der er garanti for for fest og godt humør, når de spiller gamle og nye numre kædet sammen med historier, som får lattermusklerne i gang. 
De har lige udgivet en ny CD -"Tørfisk fyrre" med 11 helt nye numre.  Glæd jer, det bliver en fest. 
Der plejer hurtigt at blive udsolgt, så vær hurtig, hvis du vil opleve de 4 "drenge" ud fra vestkysten give den gas endnu en gang. De har aldrig været bedre.

 


Vi glæder os til at se FÆTTERS den 30/6-22.
Vestjysk lune tilsat musikalitet og stærke familiære bånd. Det er en cocktail, der kaster god underholdning af sig. Man kan næsten smage saltet fra Vesterhavet og mærke vestenvinden blæse omkring ørerne når bandet FÆTTERS inviterer til festlig folkpop krydret med lattervækkende og lune historier.
https://www.youtube.com/watch?v=dz0_PqkVc8A

 

Glæd jer til lørdag aften på Havnescenen. Der bliver gang i den.
Tobacco DK er her igen. Danmarks bedste vaskebrætsband. De blander stilarterne country, blues, hillbilly, zydeco, ragtime og spirituals, så vi tror, at alle får noget for deres egen smag. Bandet har eksisteret i 20 år, og blev landskendt da de var med i "Zulu late night" som backing for mange store navne.
Tobacco fyrer den af i et hæsblæsende tempo med fine instrumentale præstationer undervejs, så glæd jer til en forrygende koncert lørdag aften på Havnescenen.

 

Scrum er tilbage.
Glæd jer. Der er dømt fest og fuld fart på Havnescenen fredag aften. 
Hollandske Scrum har fået Scottie tilbage som forsanger, så I kan glæde jer til powerrock af mange af de gamle sange plus deres egne kompositioner. "Whiskey in the jar", Amazing Grace" bare for at nævne nogle af de gamle, men også "The hills of the highlands" og "Killing time" kan vække gensynsglæde hos mange.
Det er fredag aften på Havnescenen, hvor du kan (gen)opleve dette fantastiske hollandske band, som har været på festivalen flere gange, og de har stået på manges ønskeseddel til jubilæum sæsonen 2022.

 

Det australske energibundt TOBY BEARD gæster Skagen Festival til jubilæumssæsonen 2022, hvor Skagen Festival har 50 års jubilæum.
Toby har begejstret publikum hver gang, hun har været på en af scenerne i Skagen. En udstråling som få kombineret med en masse velskrevne sange gør, at det kun kan blive godt, når hun indtager Skagen igen. Hvem glemmer lige en sang som "Don´t go", hvis man har hørt hende fyre den af bare én gang.
Det er fredag aften på Havnescenen man kan opleve denne superartist fra down under.

 

Torsdag aften på Kulturhus Kappelborg kan du opleve en ny norsk duo - nemlig Blue Ribbon. Den består af Hans Marius Graasvold og Signe Salvesen. Hun har en stemme, man bare skal høre, mens Hans Marius´ guitar og banjospil er i særklasse. Så brug torsdag aften med at overvære deres debut på Skagen Festival.
De blander deres egne sang med sange fra den amerikanske visetradition, så det er helt sikkert et besøg værd

 

Kulturhuset Kappelborg kan man opleve Erik Grip torsdag aften. Prisvinderen af folkemusikprisen 2020 vender tilbage til Skagen, og han har næsten 60 års bagkatalog at tage fra. Fra Frank Jæger til Grundtvig og meget mere. 
Han har Henrik Gunde med på piano, så kom og oplev Erik Grip, når han er bedst. Han har aldrig været bedre. 

 

Lørdag aften er der dømt blues og rock på Kulturhus Kappelborg. Her kan du høre Michelle Birkballe , der er opvokset på Djursland.
Hun forstår at sætte gang i en fest, så gå ikke glip af denne fantastiske kunstner, der altid leverer varen, når hun er på scenen.
Hendes koncertanmeldelser flyder over med ros, så man kan efterhånden godt kalde hende for dronning af rock´n roll. Så benyt lørdag aften i godt selskab på Kulturhus Kappelborg. Du vil ikke fortryde.

 

Er du til irsk folkemusik, så skal du absolut på Havnescenen søndag. Her kommer The Dublin Legends. Gruppen er opstået, da The Dubliners stoppede med at spille. Sean Cannon er den eneste tilbageværende fra de "gamle" Dubliners, men tag ikke fejl. Det er høj klasse, når de fyrer de gamle klassikere af. 
4 dygtige musikere der har forstået at bære arven videre. Det er et mix af nye og gamle sange, der bliver præsenteret. "The Wild rover" "Dirty old town" osv. osv.
Så brug en dag (eller flere) på Havnescenen, så er der garanti for god musik, når Skagen Festival fejrer sit 50 års jubilæum

Fredag aften i Skagen Kultur- og Fritidscenter kan man glæde sig til et gensyn med Dorthe Gerlach. Hun har været til Skagen Festival flere gange i form af gruppen Hush. Nu står hun på egne ben, og hun tager publikum på en rejse af dimensioner, når hun leverer en energisk og tryllebindende performance. Dorthe er en ærlig historiefortæller, der ikke er bange for at give noget af sig selv.
Det kan I glæde jer til. Det gør vi.

 

Ud over Dorthe Gerlach kan man fredag aften opleve Folkeklubben i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Bandet modtog i 2017 Folkemusikprisen, og få kan i den grad få publikum op og ringe. Deres musik er velkomponeret og til tider underfundig. De har udgivet 5 albums, og de slog igennem med nummeret "Fedterøv", og siden er sangene kommet i en lind strøm. Deres seneste album: "Børn af den tabte tid" viser, at de aldrig har været bedre.

 

Fredag aften på Havnescenen er der en glædeligt gensyn med Dave Cashin, Tommy Mackey, Mick Martin og Josh O´Loughlin - bedre kendt som The Kilkennys. De har været her flere gange, og hver gang har de nærmest væltet teltet. Publikum elsker deres sange - både de gamle kendte, men også nye sange, som ikke høres så tit. De magter den stille ballade, men også et up-tempo instrumentalnummer, som når man tror, de ikke kan spille hurtigere, så får den lige et gear mere.
Glæd jer til en forrygende aften på Havnescenen. Billetsalg starter 1. søndag i advent. Besøg vores hjemmeside skagenfestival.dk og køb inden din nabo.

 

Et af de danske band, der kommer med jævne mellemrum er Lars Lilholt Band. De var selvskrevne til at være en del af 50 års jubilæet i Skagen. 
Få kan som dem få publikum op på dupperne. Søndag afslutter de årets Skagen festival på Havnescenen, og træffere som Cafe Måneskin, Den hvide dværg, Kald det kærlighed og Onkel Christian er stort set altid på repertoiret. 
Lars Lilholt er aktuel med det nye album "Decameron", og der vil helt givet også være sange herfra til koncerten.
Det bliver en fantastisk afslutning på 50 års jubilæet.

 

Signe Svendsen bliver det sidste navn på Havnescenen søndag.
Hun går på scenen mellem Dublin Legends og Lars Lilholt Band til afslutningskoncerterne. Signe Svendsen blev kendt som en del af Rollo & King og sit samarbejde med Niels Hausgaard. Efterfølgende har hun bevist, at hun sagtens kan stå på egne ben. Hun spiller mange koncerter og har udgivet 4 albums, så glæd til en god søndag på havnescenen.
Ses vi??

 

 


 

 

Lørdag aften sker der noget helt særligt. Der går JP & the Seeger Session band på på scenen nede på Havnescenen
Det er helt ekstraordinært, da bandet blev opløst for et par år siden, men en henvendelse fra Skagen Festival om at spille til vores 50 års jubilæumsfestival,  kunne de ikke lade gå fra sig. 
Så det er sidste gang, man kan opleve dette helt forrygende band spille sammen. Gå ikke glip af denne begivenhed lørdag aften. Det bliver "Pay me my money down", "Old Dan Tucker", "American land" og alle de kendte fra Pete Seeger, Bruce Springstein og mange andre. Og ja som man kan se på billedet så er de mange på scenen. Det bliver så fedt.

 

Sømændene afslutter lørdag aften på Havnescenen. Først Tobacco, så JP & The Seeger Session Band - og så de muntre fyre fra Sømændene. Det har været her før og leveret varen, så det gør de helt sikkert også til sommer.
Publikum vil opleve nostalgi, sing-a-long, skålesange, men også en storladen og moderne koncertoplevelse. De fejrer deres 20 års jubilæum, mens Skagen Festival runder de 50 år. Vi ses vel?
Så derfor: Få bestilt billetter inden det er for sent. 

 

 

 

Ingen festival uden Songwriters´ Circle. Som altid er det evigunge Allan Taylor, der står i spidsen for aftenen på Kulturhus Kappelborg fredag aften. Allan Taylor modtog folkemusikprisen i 1997, og han er bagmand for festivalens kendingsmelodi "It´s good to see you".
Songwriters´ Circle handler om,  at kunstnerne fortæller om, hvordan de får ideerne til deres sange, sammen med anekdoter - men mest af alt nogle gode sange. Så glæd jer til denne eksklusive aften.

 

Som en del af Songwriters´Circle er irske Andy Irvine et nyt og spændende navn i denne sammenhæng. Han har været med i mange år bl.a. i gruppen Planxty, sammen med Paul Brady og mange flere. 
Det er en af de bedste irske stemmer, vi med stolthed kan præsentere. Et af hans forbilleder var Woody Guthrie, og hans repertoire dækker traditionelle irske sange, sine egne sange m.m.
Han har været på banen i mere end 50 år, så der er nok at tage fra til denne aften.

 

Det sidste navn(e) til Songwriters´Circle er Cathryn Craig og Brian Willoughby
Cathryn er fra Virginia i USA og har spillet sammen med bl.a. Shel Silverstein og Chet Atkins. 
Brian er fra Nordirland. Han har været med i gruppen Strawbs og Mary Hopkin bare for at nævne nogle.
De er blevet nomineret til "Best Duo" hos folking.com, så det viser, at det er kvalitet, der skal på scenen med Andy Irving og "vores egen" Allan Taylor fredag aften på Kulturhus Kappelborg.

 

Lørdag aften i Skagen Kultur- og Fritidscenter er der Skandinavisk Sangskriveraften. Rikke Thomsen er det danske islæt. Hun kommer fra Sønderjylland, og det kan man høre, når hun er på scenen. Hun har modtaget Modersmålprisen, som den yngste nogensinde. Hun er indstillet til Gaffa prisen som årets navn her 2021. Det er en upcoming kunstner, man kan opleve lørdag aften.

 

 

Det norske indslag til Skandinavisk Sangskriveraften er Lars Martin Myhre. Han er en af de mest fremstående sangskrivere i Norge. Han har vundet utallige priser og har medvirket på mere end 70 pladeindspilninger med forskellige kunstnere. Hans plader har fået strålende anmeldelser overalt, både i Norge og i udlandet.
Så glæd jer til denne unikke oplevelse med kunstnere fra Skandinavien lørdag aften I Skagen Kultur- og Fritidscenter.

 

Sofia Karlsson bliver det svenske indslag i Skandinavisk Sangskriveraften lørdag aften i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Hun er meget populær kunstner i Sverige, og har vundet mange udmærkelser for sit talent.
Hun har vundet 4 grammyer i Sverige og en enkelt i Danmark, hvilket viser hvad hun kan. Hun skriver egne sange og fortolker andres, så du kan kun glæde dig til en god aften.

 

Til at runde Skandinavisk Sangskriveraften af lørdag aften i Skagen Kultur- og Fritidscenter kommer nordjyske Allan Olsen. Han er en god gammel kending af Skagen Festival. Om han spiller i et forsamlingshus eller en stor koncert, så er varen den samme. Det er samspillet med publikum, der skaber magien.
Han har udgivet 20 albums, 2 bøger, fået 4 grammys , så det er en rutineret kunstner, der kommer til Skagen Festival.

 

 

Torsdag aften i Skagen Kultur- og Fritidscenter har vi kaldt Skawboaften.
Her har vi samlet mange af de kunstnere, der har rødder i Skagen, og som har spillet på en af festivalens scener igennem tiderne - til et festligt gensyn/genhør og spille lidt sammen og lave en aften, som man ikke kommer til at opleve igen.
Navne som Marianne Mortensen, Mette Sønderholm, Jan Michael, Mads Toghøj, Høwisingerknaben, Klitkoret, Poul Ewald, Knud-Erik Thrane m.fl. vil være at finde på scenen denne fantastiske aften.
 

Back to Top ↑

 
     
     

Mediepartner og hovedsponsor:                           Hovedsponsorer: