Den Danske Folkemusikpris 2014

08. apr 2014
Skagen Festival har igennem snart 20 år uddelt Den Danske Folkemusikpris, der i 1995 blev indstiftet til minde om Alex Campbell. Festivalen har netop offentliggjort dette års modtager af Folkemusikprisen: Habadekuk.

At valget er faldet på Habadekuk i år giver god mening – ’ Når man uddeler priser og hædersbevisninger, sker det ofte med blikket rettet mod fortiden. Resultater, opnået gennem lang og tro tjeneste, bliver for det meste begrundelsen for tildelingen af en pris. Hvis man ser på gennemsnitsalderen på et folkemusikpublikum som bl.a. Skagen Festivals – ja, så sker det med god grund!’ – fortæller Helge Arildsøe og Svend Erik Larsen fra musikudvalget og fortsætter:

- ’ Men priser kan også uddeles med blikket rettet mod fremtiden. Altså som en anerkendelse af talent, dygtighed og fornyelse. Vi har på Skagen Festival i år valgt netop at se fremad - valgt at se på fornyelsen og fokusere på, hvordan vores traditionelle musik kan bringes ikke bare op til i dag, men også, hvordan den kan give et bud på fremtiden. Og derfor er valget faldet på Habadekuk. ’

Hårdtslående horn, heftig violin og medrivende rytmer er kendetegnende for et af Danmarks førende folkbands. Den kraftfulde blanding af salsa, jazz og folk giver nyt liv til de gamle legendariske spillemænds dansemelodier.

Det er ikke første gang Habadekuk får overrakt anerkendende priser: de vandt prisen ”Årets Danske Folk Album” ved Danish Music Award Folk 2011 for debutpladen ”Hopsadaddy. I 2013 fik de overrakt ”Årets Traditionspris”: selv om bandet bringer fornyelse ind i den danske traditionelle musik, er man ikke i tvivl om, at de hviler på et solidt fundament af dansk tradition. Habadekuk er travle musikere og deltager ofte på de store festivaler i Europa ligesom de også har spillet flere steder i USA og Canada.

Habadekuk spiller på den store scene i Skagen Kultur- og Fritidscenter fredag aften – en aften hvor også Folkeklubben og tyske Santiano er på scenen. Prisoverrækkelsen finder traditionen tro sted søndag den 6. juli kl. 19.00 ifm. den store afslutningskoncert og vil blive overrakt til Habadekuk af Morten Kock, direktør i Spar Nord Skagen.

Den Danske Folkemusikpris har siden 1995 været et fast indslag på Skage Festival. I år er det 20. gang den overrækkes til en kunstner – og fra 2014 er det med Spar Nord Skagen som ny sponsor. Prisen blev indstiftet til minde om Alex Campbell og gives til en musiker/kunstner, som er med til at sætte folkemusikken på dagsordenen i og udenfor Danmark.

Back to Top ↑

 
     
     

Mediepartner og hovedsponsor:                           Hovedsponsorer: