Musiknavne Festival 2024

Musiknavne Festival 2024

På denne side vil du i den kommende tid kunne se hvilke kunstnere der kommer og spiller til Skagen Festival 2024.

Endelig spilleplan forventes klar, når billetsalget starter  – dato for billetsalg oplyses her på hjemmesiden

 

TOM DONOVAN TAGER TUREN TIL SKAGEN FESTIVAL

Tom Donovan kan opleves flere gange på festivalen.

Det bliver et kært genhør, når Tom Donovan indtager scenerne til Skagen Festival 2024. Den irske troubadour og entertainer er formentlig den sanger, der har den største samling af irske ballader på sit repertoire.

 Han er en mesterlig entertainer, der som få forener egne sange og traditionelle irske ballader med sine underholdende historier i et show fyldt med ægte irsk stemning og masser af humor. Tom Donovan bliver altid mødt med stor entusiasme og begejstring.

Han startede ud i hjembyen, Dublin, og har siden optrådt over hele Europa med sit kæmpe repertoire af nye og traditionelle irske folkesange, der er udgivet på en lang række plader.

 

 

SØREN HUSS & BAND TIL SKAGEN MED NYT ALBUM I 2024

Søren Huus & Band kan opleves i SKF Hallen, fredag den 5. juli 2024 – hvor man også kan opleve Peter Sommer & Alene Med Palle i Verden. Der er med andre ord lagt op til et brag af en hel aften med to af landets bedste sangskrivere på Skagen Festival 2024.

Søren Huus er en af sin generations absolut største sangskrivere, og det tog kun et døgn inden, at hans længe ventede turne i efteråret 2023, var udsolgt.

I foråret 2024 udkommer et nyt album fra den fynske sangskriver, hvilket er første album siden 2019, hvor han udgav det stærkt roste album ” Sort og hvid til evig tid”. I 2020 udkom livealbummet ” En helt almindelig koncert”, hvor hans sangskat og sublime stemme, blev akkompagneret af Copenhagen Phil og indspillet til DRs gamle koncertsal i det gamle Radiohus på Rosenørns Alle i København.

Søren Huus er – udover sin fantastiske solokarriere – også kendt fra som forsanger i rockbandet Saybia, der i 2022 kunne vejret 20 års jubilæum med deres succesfulde debutalbum ” The Second You Sleep”.

ALAN TAYLOR & FRIENDS (UK) INDTAGER SKAGEN FESTIVAL 2024

Glæd dig til at møde Alan Taylor, Joe Topping og Joe Wright ved to koncerter på Skagen Festival 2024.

Alan Taylor (UK) er en af artister, der igen og igen har stået på ønskelisten hos vores stampublikum. Ikke mindst på grund af hans uforlignelige ”It´s Good To See You”, der er blevet Skagen Festivalens varemærke.

Taylor begyndte allerede som teenager at optræde i de lokale folk-klubber i hjembyen Brighton. I 1970 optrådte han med Fairport Convention. I 1980 grundlagde Taylor sit eget label, som udgav seks albums, bl.a. The Alex Campbell Tribute Concert (1997), en optagelse af Skagen Festivals mindekoncert for Alex Campbell.

Alan Taylor modtog i 1997 Folkemusikprisen på Skagen Festivalen.

PETER SOMMER: ”Peter Alene Med Palle I Verden” til Skagen

Peter Sommer og Palle Hjort spiller fredag aften i SKF Hallen.

Det er med en vis stolthed, at vi kan præsentere en af landets ypperste sangskrivere, Peter Sommer, på Skagen Festival 2024.

Med efterårets roste og udsolgte koncerter ”Peter Alene Med Palle I Verden” i bagagen, hvor Peter Sommer og Palle Hjort leverede et spektakulært show, bevæbnede med et arsenal af nye gamle sange, som de to har klædt af til skindet og dernæst klædt på til lejligheden, er der lagt op til en oplevelse i særklasse.  Det er den helt unikke koncert, der kan opleves på Skagen Festival.

IRSKE DROPS OF GREEN KLAR TIL SKAGEN FESTIVAL 2024

Vi glæder os til at byde indenfor til Drops of Green på Skagen Festival 2024 – til ikke færre end to koncerter.

De har været et af de mest ønskede bands på Skagen Festival, og derfor er vi også stolte over kunne præsentere uforlignelige, irske DROPS OF GREEN i 2024.

Med de musikalske rødder solidt plantet i Laois, Kilkenny og Waterford, har bandet siden starten i 2015, været eksponenter for den uforfalskede og elskede irske musiktradition. Og har taget den et niveau op. Velspillende som bare pokker og med en stensikker garanti for, at publikum forlader koncerterne med en kæmpe musikalsk oplevelse.

TØRFISK ER INDBEGREBET AF JYSK HUMOR OG SÅ ELSKER DE SKAGEN

Vi gentager derfor succesen. TØRFISK giver koncert på Havnescenen, fredag den 5. juli 2024 – lige før SHU-BI-DUA 2.0.

Kærligheden er gensidig mellem TØRFISK og Skagen Festivalens gæster. De så vi i 2023, hvor de væltede havnen i en grad, at vi en overgang var nervøse for, om teltet ville blive stående. Men det gjorde det og en totalt udsolgt Havnescene dannede i to timer rammerne om en fantastisk oplevelse for elskere af tør vestjysk humor blandet med folkemusik-sange. Publikum sang så højt, at bandet næsten ikke kunne høre sig selv på scenen.

SHU-BI-DUA 2.0 KLAR TIL SYNG-MED-FEST PÅ SKAGEN FESTIVAL 2024

SHU-BI-DUA 2.0 lukker og slukker fredagens aftenprogram, den 5. juli 2024, på Havnescenen.

Det er 50 års siden, Michael Hardinger og Michael Bundesen, startede et af dansk pop/rocks mest sælgende navne nogensinde: SHU-BI-DUA.

Glæd jer til en aften, hvor der kan synges med på “Hvalen Hvalborg”, “Fed Rock”, “Danmark”, “Sexchikane”, “McArine” og alle de store hits fra SHU-BI-DUA.

SHU-BI-DUA 2.0 består af de tidligere originale medlemmer Michael Hardinger, Kim Daugaard samt Jørgen Thorup. Med sig på scenen har de guitar-geniet B-Joe, Flemming Olsen på trommer og ikke mindst Kim Daugaards søn, Kasper, som tidligere har spillet med Lukas Graham, og som nu har valgt at hellige sig SHU-BI-DUA 2.0.

 

THE DUBLIN LEGENDS – TIL LEGENDARISK AFTEN PÅ SKAGEN FESTIVAL

THE DUBLIN LEGENDS spiller ved en helt specielt irsk/engelsk aften, lørdag den 6. juli 2024 i SKF Hallen.

Sean Cannon, Gerry O’Connor, Paul Watchorn og Shay Kavanagh er alle legender på de irske folkemusik scene. Sean og Eamonn var medlemmer af The Dubliners i tæt på 30 år, mens Gerry var med på deres 50 års jubilæumsturne.

THE DUBLIN LEGENDS optræder med respekt for den fantastiske musikalske arv, der blev startet af Ronnie Drew, Luke Kelly, Ciaran Bourke, Barney McKenna og John Sheahan tilbage i 1962.

THE DUBLIN LEGENDS ser frem til endnu en gang at gæste Skagen Festival og optræde med alle deres klassikere: Whisky in The Jar, Dirty Old Town, The Wild Rover, Seven Drunken Nights, The Rare Auld Times, Finnegan’s Wake, Molly Malone, The Monto, Hand Me Down Me Bible, The Irish Rover, Black Velvet Band og mange, mange flere.

LARS LILHOLT BAND – ”De Lyse Nætters Orkester”

SKF Hallen, torsdag den 4. juli 2024

LARS LILHOLT BAND – også kaldet ”De Lyse Nætters Orkester” – er en institution på den danske live-scene. Siden 1983 har Lars Lilholt turneret med sit eget band i det ganske land. Hvem kan ikke synge med på klassikere som ”Kald det kærlighed”, ”Hvidsten Kro”, ”Onkel Christian”, ”Ofelia” og mange, mange flere?

Lars Lilholt Band er aldrig stivnet i ”sådan plejer vi at gøre”. Hver eneste af de mange tusinde koncerter har været forskellige. Både kapelmesteren og bandet har formået at holde sig på toppen. Over 2,5 millioner solgte albums gennem tiden, vidner om bandets popularitet.

Når Lars Lilholt træder op på Skagen Festivalens store scene i 2024, er det 25 år siden, han modtog ”Den Danske Folkemusikpris”, der hvert år uddeles på festivalen.

Bandets nuværende besætning består af Lars Lilholt, Gert Vincent, Anders Bækgaard, Kristian Fogh, Eddi Jarl, Mads Kjøller Henningsen, Lærke Lilholt og Malene Mailand.