Tørfisk - Danmark

27. mar 2016

Tørre jyder fra Thyborøn

Tørfisk er usaltet fisk, som er naturligt tørret af sol og vind på et stativ. Den fisk som orkestret Tørfisk er opkaldt efter er en ising, som er den mest almindelige form for tørfisk på den jyske vestkyst.

Tørfisk og tørfisk er to ting, men orkestret kan meget andet, end spise fisk og levere nye og gamle sange fra scenen. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som ofte skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre, måske sidder man lige i skudlinjen, men orkestret forstår at drille fra scenen på en god og sober måde. Siden 1981 har de forenet irsk inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster fremført af forblæste vestjyske mandestemmer.

Til daglig arbejder de flittige vestjyder i fiske- eller forsikrings-branchen. Men torsdag til lørdag turnerer de i Jylland med tilhørende småøer.

Publikumskommentar, Jagger, Troldesalen, Vejen 2015:
”Et rigtig godt show. De kan virkelig få publikum i godt humør. Musikken er i top, de kommer ikke bare spiller 10 nr. og smutter igen, de er meget gode til at få publikum med ved blandt andet at være rigtig gode entertainere mellem sangene hvor de fyrer jokes og kommentar af, både indøvede og ting som de finder på hen af vejen.”
Tørfisk har udgivet 18 CD’er og 2 DVD’er.

I skrivende stund er nyeste udspil Uimodståelig fra 2015; men Tørfisk  har booket studie efter juleferien, så de har en ny CD med til Skagen.

 

Anker Hviid: Bouzouki, fløjte, harmonika og sang
Egon Kirk: Banjo, mandolin og sang
Bent Bro: Guitar og sang
Bent Kirk: Bas og sang

 

Torsdag kl. 19.30 Havnescenen
Fredag kl. 19.30 Havnescenen


Back to Top ↑

      

Mediepartner og hovedsponsor:                                                                              Hovedsponsorer: