The Sands Family - Irland

10. feb 2018

De 4 søskende har turneret sammen i 50 år.

De begyndte at turnere i 1967 (12 til 22 år gamle). Repertoiret er traditionel irsk folkemusik og egne sange, ofte med politisk indhold.

De voksede op i en 7-børns-familie med tradition for sang, musik og storytelling; deres husmandssted var det lokale Ceili House, hvor folk fra nabogårdene og ude fra kommende musikere mødtes.

Efter en beskeden start på hjemegnen, vandt de en folkemusik-konkurrence i Dublin, som bl.a. medførte et 3 ugers engagement i New York i 1971. De har senere besøgt USA og Canada flere gange; bl.a. spillet i Carnegie Hall og haft solo-turneer “over there”.

The Sands Family har udgivet 15–20 album siden starten i 1967.

Tommy og Colum Sands er begge højt respekterede solister inden for folkemusikken med hver 8 album med egne og andres sange. Ben Sands står for morgensangen fredag kl. 10.00 på Kappelborg.

Tommy Sands blev i 2002 æresdoktor på University of Nevada, Reno, for sit enestående arbejde som musiker og fredsambassadør. Hans sang There Were Roses er blevet kaldt “én af de bedste sange, der nogensinde er skrevet om det irske problem”. Det amerikanske folk-magasin, Sing Out!, kalder “Tommy Sands én af de vigtigste sangskrivere i Irland, måske hele verden”.

 

Tommy Sands: Sang, guitar, banjo
Colum Sands: Sang, guitar, bas, concertino
Ben Sands: Sang, mandolin, guitar
Ann Sands: Sang, bodhran


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:  
                    

Hovedsponsorer: