Stig Rossen & Vennerne - Danmark

26. jan 2017

I en Skagenhal der gynger

Flemming ”Bamse” Jørgensen sang sig ind i den danske folkesjæl og blev en del af vores kulturarv. Næsten alle kan synge med på omkvædet fra Vimmersvej. Med sin karakteristiske stemme og sin sikre fornemmelse for det folkelige syng-med-hit har Bamse lagt en lang række perler i vores sangskat. Men Danmarks kulturscene blev fattigere da vi mistede Bamse i 2011.

Bamses Venner stod nu med en masse koncertarrangementer, men det bærende element, Bamse, manglede. I et forsøg på at finde en midlertidig løsning, kontaktede bandets manager Stig Rossen, og en vellykket koncert blev gennemført i Syvsten Hallen. Der var stor mediedækning ved denne koncert, trods den triste baggrund. Ikke mindst var Stig Rossen glad: Publikum kunne li’ hans fortolkning af Bamses populære numre.

Stig Rossen i Politiken 2011: ”Jeg var nervøs ved at sige ja, fordi det er så følelsesbetonet. Der er så mange ubekendte, og det kan blive et eklatant flop. Ingen ved, hvordan publikum vil reagere. Jeg har været fan af Bamse i mange år og kan alle hans sange, men jeg stillede tre betingelser: Både arrangøren, de tre musikere i Bamses Venner og Bamses enke skulle synes, det var en god idé. Jeg understregede, at jeg ikke ville tage stilling til, om der kommer flere koncerter, før vi ved, hvordan det går i Syvsten. Jeg tror, det bliver en meget følelsesladet aften. Jeg glæder mig helt vildt til at få lov at stå og synge I en lille båd, der gynger”

I februar 2011 blev der arrangeret en mindekoncert for Bamse i Århus. Stig optrådte igen med Bamses Venner med 6 af Bamses klassikere ved en totalt udsolgt koncert. Stig Rossen & Vennerne har sat sig for, at alle disse vidunderlige sange ikke ender i glemmebogen, så de turnerer land og rige rundt for at hylde Bamse og hans livsværk. Som Stig Rossen indleder koncerten: ”Den bedste måde, vi kan hylde Bamse på, er at have en fest!”

 

Stig Rossen: Sang
Peter Bødker: Orgel, piano og kor
Frank Thøgersen: Trommer og kor
Anders Lampe: Guitar og kor
Allan Nagel: Bas og kor

 

 

Torsdag aften, SKF

 


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:  
                    

Hovedsponsorer: