Skagen Kirke

17. mar 2019
Skagen Kirke • Ved Kirken 2 • 9990 Skagen
 
Program 2019

Fredag den 5. juli kl. 14.00. Entré: 50,00 kr.

Skagen Festival og Skagen Kirke inviterer i år til en koncert med en perlerække af smukke folkemelodier fra Irland, Skotland, Sverige, Tjekkiet og Danmark i forskellige spændende arrangementer for panfløjte og orgel. 

Liselotte Rokyta og Rikke Kursch mødtes sidste år da de skulle spille sammen til en kirkekoncert i Polen. Det blev et spændende møde mellem to skønne musikere og to vidt forskellige instrumenter med rod i meget forskellige musikgenrer. Kirkeorgelet med kirkens rum som ramme for musikkens karakter og panfløjtens folkelige appeal. Dette mix trængte til mere udforskning og Liselotte og Rikke mødes nu igen med et program hvor folkemusikkens vidunderlige melodier og skønne rytmiske nerve bliver udsat for orgel og panfløjte. Det er de smukke Irske og Skotske ballader, Taubes kendte melodier, Danske folkesange og heftig Tjekkisk folkemusik som kommer under kyndig behandling når de to musikere spiller egne og andres arrangementer sammen og hver for sig. 

Liselotte Rokyta er elev af den kendte romanske panfløjtespiller Nicolae Pîrvu. Hun har deltaget I masterclass hos Gheorghe Zamfir og har rejst og boet I Rumænien for at lære den særlige romanske spillestil at kende, som hun i dag mestrer som en af de få udenfor Rumænien. Ved siden af sin omfattende koncertvirksomhed som bringer hende rundt i hele verden, underviser hun regelmæssigt I Holland, Canada og Tjekkiet. Desuden har hun diplom som “Vinkender” med uddannelse fra det Tyske vinakademi og det engelske Wine and Spirit Education Trust (WSET).

Rikke M.S. Kursch. Organist, korleder og koncertarrangør ved Skagen Kirke siden 2015. Tidligere ansat ved Vor Frue Kirke i Aalborg. Kirkemusikalsk Diplomeksamen (Kandidat) fra Jysk Musikkonservatorium og videregående uddannelse i korledelse på Musikhögskolan i Gøteborg hos Gunnar Eriksson. Koncertvirksomhed som orgelsolist og kordirgent i Skandinavien, Polen og USA.


ENTRÉ : 50 kr. 

Billet kan købes i forsalg på festivalens billetkontor i åbningstiden: Alle lørdage i juni fra kl. 10-13 samt hele festivalugen fra kl. 10-18.30. Billet kan også forhåndsreserveres via mail: billetkontor@skagenfestival.dk 
Evt. resterende billetter sælges ved indgangen på dagen.


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: