Singers Afternoon 2019

31. mar 2019
We shall Overcome” – Pete Seeger 100 år
 

Den tredje maj i år kunne folkesangeren, fredsaktivisten, miljøforkæmperen og forfatteren Pete Seeger have fejret sin 100 års fødselsdag. Dette markerer vi på årets ”Singers Afternoon”, hvor en lang række af festivalens kunstnere samt et par overraskende gæster, fortolker sangene, som gjorde ham kendt og elsket.

Ingen enkeltperson har haft større indflydelse på protestsangen og folkemusikken end Pete Seeger. 
I 1941 dannede han ”The Almanac Singers” sammen med blandt andre Woody Guthrie, og senere blev han frontfigur i det legendariske band ”The Weavers”. På grund af sine socialrealistiske sange og evige kamp for menneskerettighederne, blev han i 1955 stemplet som samfundsskadelig kommunist, og i en lang årrække var han boykottet i amerikansk radio og TV. 
Det var kollegaen Johnny Cash, som brød den onde cirkel, og inviterede Seeger ind i varmen igen, og karrieren kulminerede, da han sammen med Bruce Springsteen og barnebarnet Tao Rodriquez-Seeger spillede Woody Guthries ”This Land is Your Land” til koncerten ved Barack Obama’s indsættelse som president 18. januar 2009.

Pete Seeger forlod os i 2014, men sangene lever i bedste velgående, og på Singers Afternoon bærer vi dem videre, helt i hans ånd. Kom og oplev denne særlige eftermiddag, og vær klar til at synge med på ”We shall Overcome”, ”Where have all the flowers Gone?” og alle de andre. 

Igen i år er det Havnescenens konferencier-makkerpar, Christian Gleesborg og Anders Mikkelsen, som leder eftermiddagen og binder det hele sammen.  

 

Singers Afternoon er den flotte afslutning på 4 dages festival. Havnesenen åbner allerede kl. 10, hvor du får fornøjelsen af 

* Almost Irish
* Mikael K & Klondyke
* Theessink / Møller

Koncertbillet til hele søndagen koster 195 kr. Billet kan med fordel købes i forsalg på www.festivalshop.dk Evt. resterende billetter sælges ved indgangen på dagen til 220 kr.

 


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: