Rikke Thomsen - Danmark

16. feb 2020
Mojn når vi komme, Mojn når vi gæ.

Rikke Thomsen er en ung, nyuddannet sangskriver, sanger og guitarist fra konservatoriet i Aalborg. Hidtil har hun skrevet sine sange på engelsk – og udsendt et par engelsksprogede singler under navnet R. Noor.

I 2019 udsendte hun EP’en Omve’n Hjemve under navnet Rikke Thomsen. Som titlen antyder, er der tale om seks sange å synnejysk. Sange man nok skal være indfødt Sønderjyde for virkelig at forstå – men som alligevel giver en masse; hun er en fremragende historiefortæller og fortryllende formidler af stemninger. 
 

Sidste år modtog Rikke Thomsen Modersmål-Prisen for sin indsats for den sønderjyske dialekt. I den forbindelse skrev hun i januar på sin facebookside: 
“Tusind tak til Statsminister Mette Frederiksen for invitationen og for den magiske aften i går på Det Kongelige Teater ??. Det var stort, smukt og en flot markering af 100-året for Genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark - og det er mig en ydmyg og særlig ære, at måtte repræsentere Sønderjylland på sådan en fin aften, hvor Hendes Majestæt Dronningen også var tilstede.”

 

Rikke Thomsen: Sang, guitar og sangskrivning.

 

Lørdag aften, SKF


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: