Pia Raug - Danmark

02. feb 2017

Miraklernes tid

Pia Raug: “Det må være i sommeren 1974, vi besluttede at drage til Skagen for at prøve lykken. Visefestivalen var startet i 1971 og blev hurtigt målet for drømmen om at nå et publikum. Jeg havde en forestilling om, at hvis jeg fik sat musik til én af Gerd Parkholts tekster, så ville det blive en slags adgangsbillet til Skagen Festivalen. Og alligevel måtte jeg give op.

Gerd havde maskinskrevet nogle digte på bagsiden af papirer, hun havde modtaget fra en nær veninde, Ebba Munk Pedersen, som boede i Bogense. På de genbrugte forsider fandt jeg de to digte, som i løbet af de næste 2-3 år fik sat min karriere i gang: Hej lille drøm

og Regnvejrsdag i november. Men der gik lang tid, før jeg fik samlet mod nok til at fortælle Gerd, at det var blevet venindens tekster, jeg satte musik til, og ikke hendes. Og der gik rigtigt mange år, før jeg slap den dårlige samvittighed.”

I 2016 er der sket hele to mirakler: Først og fremmest var det Exlibris beslutning om at genudgive mit livsværk i en samlet 10 CD-boks, Fugleflugt, i 2015.

Den anden begivenhed blev invitationen til at synge to af mine sange i Mariehaven i Ansager med backing af Helge Engelbrechts 10-mands, suveræne orkester.

Så efter 25 år ses vi igen på Skagen Visefestival.”

Holger Bjørnholt-Finks anmeldelse af Fugleflugt:
”Det er en vægtig sag: 10 cd’er med Pia Raugs sange. Alt i alt en imponerende præstation.

Pia Raugs egne tekster er dybsindige, eftertænksomme, udfordrende og rørende og hendes melodier understreger på fornem vis teksternes budskab.”

 

Pia Raug: Sang, guitar og sangskrivning.

 

Lørdag aften, SKF


Back to Top ↑

      

Mediepartner og hovedsponsor:                                                                              Hovedsponsorer: