Neighbours & Friends – Danmark

31. jan 2018

Direkte fra Mariehaven i Ansager.

Neighbours & Friends, det store 11 mands sommersangsorkester fra Mariehaven i Ansager vender nu tilbage til Skagen Festivalen for tredje gang. Helge Engelbrecht: ”Jamen altså da!  Det er bestemt en invitation, vi ser frem til. Vi glæder os i den grad over igen at få lov at være blandt de optrædende på én af de sejeste og mest legendariske festivaler i Danmark. Det er noget ganske særligt for os at dreje næserne mod det nordjyske og træde op for festival-folket i Skagen, som har taget så godt imod os og musikken de to foregående gange, vi har været på plakaten.”

Helge Engelbrecht er én af veteranerne på den danske musikscene.

Fra 1975 til 1985 var han ankermand i Fenders.

Fra 1980 til 2000 udgav han 7 soloplader.

Sideløbende har han skrevet flere sange til MGP; Helge var blandt ’drengene’ i orkestret bag Anne Cathrine Herdorf da hun vandt det danske melodigrandprix med hans sang, En lille melodi, i 1987.
I dette årtusinde har han focuseret på Neighbours, som har udgivet 7 CD’er og 4 DVD’er, nu samlet i bokssættet Neighbours 2002-2012.


Politiken 2012. Birthe Kjær husker sit første indtryk af friluftsscenen i Ansager: ”Jeg fik nærmest et chok, da vi kom dertil; man kører jo bare ind på sådan en parcelhusvej. Mariehaven er et smukt sted, og det er imponerende, at de insisterer på, at det skal være det bedste af det bedste, når vi optræder. Da jeg var med i sommer, var det ikke nok med de 10-12 musikere og sangere, der var på scenen i forvejen, mine numre skulle lyde som på pladen, så der var hyret ekstra blæsere til det formål”.

 

Helge Engelbrecht: Guitar, sang
Tommy Rasmussen: Klaver, harmonika, sang
Ronnie Olesen: Klaver, guitar, mandolin, kor
Morten Husted: Guitar, mandolin, dobro, banjo, sang
Dennis P: Trommer, percussion
Allan Nagel: Elbas, kontrabas

Samt 5 Friends.

 

Torsdag kl. 21.15, Havnescenen


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:  
                    

Hovedsponsorer: