Mikael Wiehe - Sverige

16. feb 2020
Venstresnoet nordisk fyrtårn i Skagen
 

Mikael Wiehe går på scenen med hele sin store sangskat. Skal vi nu høre politiske, poetiske sange eller en Dylan-sang i Wiehes oversættelse? 
Måske popsangen Juanita, om den spanske borgerkrig, kærlighed og charterturisme fra Hoola Bandoola Bands tid først i 70’erne, eller sange fra et af hans egne bands: Kabaréorkestern eller Mikael Wiehe, Nyberg, Franck och Fjellis evt. Mikael Wiehe och Co. Det kan jo selvfølgelig også blive fra duoen med Björn Afzelius eller som solist. 
Der er nok at ta’ af: 42 udgivelser fra 1971 til 2019 (plus det løse). 


Wiehe har siden 1989 spillet på festivalen 2 gange med eget band, 2 gange som solist og i 1996 med Hoola Bandoola Band på gendannelsesturne 20 år efter bandets opløsning. Med sine introduktioner på formfuldendt dansk har han ofte turneret i Danmark, måske især Nordjylland, med koncerter i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn – senest den aktuelle turne: Mikael Wiehe & Ebba Forsberg synger Dylan.

Fyns Stiftstidende 2004: ”De fleste er nok stødt på hans sang Titanic - om ikke andet så gennem vores egen Niels Hausgaard, der har lånt den af sin svenske kollega. Sangen handler om Titanics forlis, men kan også læses som en samfundskritik af et klasseopdelt samfund, hvor det altid er dem på øverste dæk, der kommer først i redningsbådene, mens dem på nederste går ned med mus og mænd. Men det ville være uretfærdigt at betragte Wiehe udelukkende som en politisk sanger, for mange af hans tekster er intens, svensk poesi, hvor de menneskelige relationer er det store tema.”

 

Mikael Wiehe: Sang, guitar og sangskrivning.

 

Lørdag 21.00, SKF


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: