Lars Martin Myhre - Norge

26. jan 2017

Norsk musiks melodiske center.

Komponisten, guitaristen og producenten Lars Martin Myhre har i mange år været en central aktør i Norges musikliv. Hans produktion gennem over 40 år er omfattende: Han har komponeret film- og teatermusik, medvirket på 70 album, samarbejdet med utallige andre kunstnere (Palle Mikkelborg, Odd Børretzen, Halvdan Sivertsen……).

Karrieren begyndte i jazzens verden; i 1977 startede han Slagen Storband, som han derefter dirigerede i de følgende 10 år. I samme periode var han musikalsk leder for Thesbiteateret og skrev musikken til 20 teaterstykker, 2 musicals og flere film.

I 1981 indledte han og Odd Børretzen et frugtbart samarbejde. De har nu udgivet tre album og modtaget 4 Spellemannpriser (norsk Grammy). Det første album, Noen ganger er det all right, udkom i 1995, lå 98 uger på den norske hitliste, solgte 150.000 eksemplarer og modtog special-grammyen, Tidernes norske hit.

Sidste år fyldte Lars Martin Myhre 60, og udgav sit 40 års jubilæums-album Hans Majestet.
Tor Hammerø skrev i sin blog:  ”For mig er Myhre en visesnedker og historiefortæller som jeg tror på, med klare jazzimpulser i kroppen og udtrykket. Her giver Myhre os et dusin nye sange / fortællinger - ofte om venskab. Teksterne har mange lag - man blir ikke færdig med dem efter første gennemlæsing / lytning -  et varmt og inderligt møde med en af de vigtigste stemmer i norsk musikliv.

 

Lars Martin Myhre: Sang, guitar og sangskrivning.

 

Torsdag aften, Kappelborg


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:  
                    

Hovedsponsorer: