Formandens beretning 2020

23. mar 2021
Generalforsamling 2020 afholdt virtuelt lørdag den 20. marts 2021 kl.14.00

 

Virksomhedsberetning

Det er med stor glæde, at vi den 15.marts modtog nyheden om at festivalen kan fortsætte planlægningen af en sommerfestival. 
Der er lavet en aftale om økonomiske kompensationsmuligheder for festivaler, hvis der er restriktioner i løbet af sommeren, der gør at store arrangementer må aflyses, udskydes eller ændres væsentlig. Der mangler dog stadig væk bekendtgørelser, så vi ved hvordan vi skal agere i forhold til aftalen. Vi ved forhåbentlig noget i april måned. 

Vi fortsætter planlægningen med forsigtighed, og der bliver en Skagen festival i en eller anden form. Jeg håber det bliver for fuld skrue. Vi ser frem til at mødes med så mange musikere og gæster så muligt.

Men tilbage til den 6. april – den dag festivalen blev aflyst, en fuldstændig vanvittig dag – som ingen troede mulig for et 1. års tid siden, den satte rigtig mange ting i gang og havde mange konsekvenser for alle

Det har været en underlig sommer, uden at skulle lave en Skagen Festival Ja endda en jubilæumsfestival vi alle havde glædet os rigtig meget til.

Det har været et hektiske år at komme igennem – det er faktisk værre at aflyse en festival end at bygge en festivalen op – spørgsmålene var mange – og det har været en lang ventetid på at beslutningstagerne kommer med en konkret udmelding, så festivalerne kunne komme videre.

Vores brancheorganisation Dansk Live har været i tæt samarbejde med Erhversstyrelsen, der regner på hjælpepakker. De har været der for os hele vejen igennem og har afholdt en hel del webinarer så alle festivalerne/Musikhuse hele tiden blev opdateret. 

Vi kunne desværre ikke gøre så meget andet – end forberede os så godt så muligt og begynde at refundere billetterne, skrive ud til festivalens leverandører og samarbejdspartner og sponsorer at festival 2020 er aflyst.

Siden aflysningen har vi fået mange positive opmuntringer fra mange kærlige bankende festivalhjerter. Vi håber vores frivillige, sponsorer, samarbejdspartner m.fl. ved hvor meget en sådan opbakning betyder.  En ydmyg tak for alt den støtte i form af – søde ord- kontingent eller støtte til fonden. Alt dette betyder så meget for folkemusikken og vores festival. 

Fonden lavede et flot støtteprojekt med t-shirt, trøjer og bøger. Og et par af festivalens store sponsorer Frederikshavn kommune og Spar Nord fonden har også støttes os her i Corona tiden, og det er vi dybt taknemmelige for. 

Sommerens aflyste koncerter har ventede længe på at kunne søge hjælp.  hele den politiske proces har været meget uklar og fyldt med misforståelser og usikkerhed. 

Festivalåret 2020 var et år hvor der kun var få indtægter – så festivalen har været presset pga. de indtægter vi ikke har haft. Så vi endte med et økonomisk underskud på 102.000 kr. Dette tal indeholder dog ikke betaling til artister og leverandører.  

Der kom en kompensations pakke for festivaler – og vi var meget beviste om, at vi skulle være rimelige og retfærdige, da vi søgte hjælpepakken. Festivalen har modtaget kompensation for første ansøgning til Erhversstyrelsen.

I december kom der så besked fra Erhversstyrelsen vedr. kompensation til artister og leverandører. Festivaler skulle forhandle med de enkelte leverandører og musikere om tabsbegrænsning. (nedsættelse af kontraktbeløb).

Erhversstyrelsen har, i forhold til forhandlingerne, lagt et stort ansvar over på os, som organisation bestående af frivillige. Bestyrelsen besluttede derfor, at der skulle hyres en advokat til at hjælpe og vejlede med denne opgave. Der blev nedsat et Corona udvalg, som fordelte opgaverne imellem sig, og de er nu helt færdige med forhandlingerne – og revisoren har set det hele igennem og kompensationsansøgningen er sendt til erhvervsstyrelse. Vi krydser at fingere for at alt er ok, så musikerne kan få deres penge.


Jeg er en stolt formand der har et super dygtigt team bag mig. Festivalen kan kun eksistere i kraft af alle de dygtige funktionsledere, som hver især tager ansvar og spiller hinanden gode. Sådanne leder har vi i festivalen, som bare tager initiativer og i fællesskab løser opgaverne. Ved ikke hvad jeg skulle have gjort uden jer især i den her Corona situation.

Halvandet år uden store koncerter er længe – alt for længe. I Skagen Festival længtes vi efter at komme i gang med at planlægge vores Jubilæumsfestival 2021.  Vi har haft team møder med lederne på div. spillesteder, det har været nogle rigtig gode og iderige møder, og der har været en meget positiv holdning til at komme i gang med at gennemfører en jubilæumsfestival, med de Corona restriktioner som var i 2020.  
Vi tror på, der bliver en festival i en eller anden form – selvom vi bevæger os i ukendt farvande, men der er ingen påbud eller retningslinjer fra myndighedernes side for en Skagen festival 2021. Så længe der ikke er det gør vi vores bedste i forhold til at planlægge en helt igennem fantastisk jubilæumsfest.  

PÅ det her tidspunkt af året har festivalen for længst offentliggjort årets musikprogram og billetsalget er godt i gang. Men ikke i år, vi er i dialog med musikerne og leverandører, gør os mange nye tanker og udvikling af festivalens spillesteder, da vi skal have lavet en festival, der rummer myndighedernes krav og hvor økonomien hænger sammen. 

Bliver det et krav at være vaccineret for at komme på Skagen festival? ved vi ikke endnu, vi vil gerne have alle med og ikke udelukke nogen – på nær en enkelt gæst ved navn Corona. Derfor arbejder vi på flere muligheder for at blive en del af festen – her er Corona pas en af de værktøjer der er i spil.

Vi glæder os så meget til sommer, at det nogle gange kan være svært at vente…  Vi håber hele samfundet kommer til at åbne op i sådan grad, at vi får muligheder – i stedet for begrænsninger. Muligheder der tillader os at mødes med jer 650 ildsjæle, der brænder for musikken, fællesskabet og det kick det giver at være med til at afvikle en Skagen Festival. Tilmeld jer i databasen så vi ved, at vi kan regne med jer til året festival.   

Der er stadig mange knapper at skrue på, for at få det her til at lykkedes, og der er ingen tvivl om at vi skruer på alle knapper for at få det hele til at hænge sammen, så vi kan afholde en sikker festival i 2021.

Musikudvalget har det som en gammel cirkushest – skraber i jorden for at komme i gang med at lave aftaler med musiker/bands. Artisterne vil også gerne ud og spille – og vi vil gerne skabe noget kulturel aktivitet i vores by. Det samme gør sig gældende med samarbejdspartner og leverandører.

Kære venner i må ikke være i tvivl om at vi har mod og tror på fremtiden.

Vi havde en god succes med festival 2019 med et flot overskud med uddeling af midler.

Vi skal sammen finde tilbage til det der var, det er jer der er med til at skabe succes, og det er vigtigt at vi står sammen – og i fortsat vil være gode ambassadører derude. – ingen tvivl om fællesskabet har haft en kæmpe betydning i forhold til festivalen – det var jer der skabte den succes i 2019 det skal i huske – Efter den her omgang er det endnu vigtigere vi står sammen. 

Kulturen står ikke først til genåbningskøen, men vi har alle mærket hvor vigtig kulturen er for fællesskabet, personlig trivsel og den mental sundhed.

SÅ lad os sammen planlægge en fest og fejre den 50 Skagen festival den 1.- 4. juli 2021

Pas godt på jer selv

Til vi ses til sommer

Lis Jensen, Formand


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: