Formandens beretning 2018

03. nov 2018
Formandens årsberetning – Skagen Festival 2018

FANTASTISK MUSIK – FANTASTISK SERVICE – FANTASTISK VEJR.

Rigtig mange gæster fyldte godt op i byen i festivalugen. Mange positive tilbagemeldinger til de frivillige ildsjæle som beviste, at vi sammen har så store kvaliteter, at fremtidens festivaler tegner spændende, kan man forlange mere? Danmarks hyggeligste musikfestival er vel overstået og rigtig mange gæster og musikere, har igen i år været med til at fyre en fantastisk fest af, fyldt med glæde, samvær og rigtig mange gode koncerter.

LIVE koncerter er og bliver en sanselig oplevelse, som er intens på en helt anden måde – når man hører musikerne fortælle historien bag sangen og herefter fyrer den af på scenen – det er og bliver noget helt andet end hvis man hører den musik man godt kan lide på en CD eller streamingtjeneste.

Vi kan roligt sige, der var dækket op til en god fest – og vores gæster tog for sig af de musikalske retter.

Åbningstalen til den officielle åbningskoncert stod tidligere center-chef for Skagen Kultur- og Fritidscenter Johan Hessellund for. Han fortalte blandt andet, at Skagen Festival var en medvirkende grund til, at han forlod Århus og kom til Skagen. Johan Hessellund fortalte også lidt om de mest uforglemmelige festivaler, han havde oplevet. Hvem husker ikke festivalen i 1992, hvor Danmarks fodboldlandshold blev europamestre midt under festivalen?  Og 2001, hvor festivalen fik et skybrud, som aldrig var set magen til. Johan sluttede sin tale med at fortælle, at festival 2018 var hans 30. festival i træk. Og vi håber, der bliver rigtig mange festivaler fremover som han kan skrive på listen.

En af festivalens konklusioner sidste år var, at vi skal nytænke lidt hvert år.
Lørdag eftermiddag i Skagen Kultur- og Fritidscenter blev ”Festival Session” søsat af vores nye konferencier MC Hansen. Eftermiddagen bød på overraskelser, glædelige gensyn og en helt unik mulighed for at være med til noget, der kun sker lige her og nu. Her stod etablerede stjerner side om side med kommende stjerner om det, det hele drejer sig om GLÆDEN VED MUSIKKEN, SAMVÆRET MED KOLLEGAER OG GAMLE VENNER - OG IKKE MINDST KONTAKTEN TIL PUBLIKUM.

Singers’ Afternoon, den traditionsrige eftermiddag på Havnescenen søndag – har også fået et løft. Her stod de to konferenciers sammen med festivalens musikere for at hylde Alex Cambell ”Big Daddy of Folk”. Alex var kendt i folkemusik-kredse i Skotland Irland England. Alle kunstnere vidste hvilken kapacitet Alex var og når han spurgte om de ville til Skagen og spille var det svært at sige nej.
Han var festivalens åndelige mentor og skabende inspiration igennem flere år.
Det var Alex der fik begivenheden ”Singers’ Afternoon” op at stå i auktionshallen. Når Alex gik på scenen, samledes al opmærksomhed om ham. - han havde en karisma, der gjorde, at man lyttede.

Han blev hædret i 1995 med en mindekoncert i badmintonhallen, den koncert er gået over i historien som et af festivalens absolut højdepunkter igennem tiderne.
 

Det bliv to helt fantastiske eftermiddage med et forrygende samspil med festivalens musikere.

Folkemusikprisen gik i år til SANDS FAMILY for deres store betydning for folkemusikken. Prisen blev overrakt på Havnescenen umiddelbart inden deres koncert. Musikprisen overrækkes i samarbejde med Spar Nord. Udover æren modtog The Sands Family en check på 20.000 kr. og et kunstværk af Hanne Munk Kure.

I år var biografen for første gang en del af festivalen. Den flotte dokumentar og musikportræt om og med Allan Taylor, ”The Endless Highway”, blev vist i biografen om eftermiddagen. Herefter havde vi lavet en aftale med Jakobs Café og Bar, som serverede en lækker middag for dem der måtte have lyst, inden det var tid til koncert. Igen i år var intimkoncerten ”Songwriters’ Cirlce” med Allan Taylor og gæster en publikumsfavorit med mange tilbagevendende gæster blandt publikum.

Morning Music i Salen på Kappelborg blev rigtig godt modtaget i år - festivalen valgte at sælge billetter til 50,- kr.  Med i prisen fik man kaffe og rundstykker, og stemningen var helt i top.

I år har vi opgraderet flere ting på vores spillesteder. Bla nye toiletvogne som vi har fået meget ros for.

Havnescenen fik i år en ny Gin bar, som er placeret nederst i teltet med udgang til et nyt lækkert udeområde. Kabeltromler var blevet lavet til flotte borde og nye bænke var bygget af paller. Et rigtig hyggeligt sted at gå ud og nyde sin gin.
Cafe Bøjen har fået sit eget køkken med opvaskemaskine, køle-fryse skabe og meget mere – selv om det hele fungerede og der var et rigtig godt flow, var der altid kø! - hvorfor mon ??? ? 

Backstage på Torvet er blevet et sted, hvor festivalens musikere samles og
spiller sammen og hygger sig, til langt ud på aftenen. Det er jo ikke så tit, at de får en mulighed for at mødes – så det er blevet et godt samlingssted.

Igen i år afholdt vi i samarbejde med Skagen Kirke en spillemandsmesse – i år med en masse dejlig svensk folkemusik. Koncerten var rigtig godt besøgt.

Vi åbnede festival-campen på Skagen stadion søndag før festivalen startede onsdag. Det blev taget godt imod og her kom en del gæster, som kunne nyde de lyse timer, tage en dukkert i havet eller en travetur langs stranden, shoppe, dyrke sport, kultur, og nyde den særlige Skagen stemning. Så her blev det gode vejr budt velkommen. Flere havde deres cykler med, så det var nemt at komme omkring. Festivalen har fået et rigtig godt samarbejde med Fonden Skagen stadion og i 2019 står vi igen klar allerede søndag til at byde velkommen til vores festivalgæster.

Nordjyske Jernbaner er også en af vores mange gode samarbejdspartnere. De kørte rigtig mange mennesker til Skagen i festivaldagene - der var timekørsel hele dagen til langt ud på natten, så gæsterne kunne få alle koncerterne med.

Facebook har været en super god budbringer på, hvad der sker på Skagen Festival med mange indlæg før, under og efter festivalen. Facebook siderne har været godt besøgt, og både festivalgæster og frivillige har været flinke at dele opslagene, så de kommer vidt omkring.

Vi glæder os over at Skagen Festival igen i år blev en musikalsk oplevelse, der tiltrak mange gæster til byen. Der har været enkelte udsolgte koncerter og andre koncerter har været godt besøgt. Festivalens store ønske er, at mange flere af disse gæster som er i byen i festival ugen, kommer ind til vores koncerter.

Stor tak til alle de 650 frivillige fra hele landet, som sørger for at det hele spiller. De frivillige er både her og der og alle vegne i deres festival t- shirt, og sørge for, at gæster og musikere får nogle helt fantastiske oplevelser.

 

I 2019 ser vi blandt andet frem til:

  • Rigtig godt musikprogram
  • Morgenmad på havn
  • Drinks-bar på Havnescenen og i Skagen Kultur- og Fritidscenter
  • 50 pladser på festival-campen får mulighed for at trække strøm
  • Nye hyttefads-barer på Torve- og Havnescenen

- der er mange gode idéer i puljen. Vi glæder os til at dele de mange nye tiltag løbende med jer.

Tusind tak til alle, som har deltaget på Skagen Festival 2018! Jeg håber, I har haft en fantastisk festival og vi ses igen til næste år.

Og som I sikkert har bemærket, er festivalen begyndt at annoncere kunstnere og bands til festival 2019 på Nordjyske Medier, hjemmeside, Facebook - og som noget nyt Instagram.

SÅ Nedtællingen til Skagen Festival 2019 er startet!


 

Udnævnelse af æresmedlem

Efter Lis havde gennemgået formandens beretning, blev en af af medhjælperne - Finn Andersen kaldt på podiet.

Skagen Festival forening har netop udnævnt Finn Andersen til æresmedlem ? Formanden havde mange pæne ord med til Finn som også fik en go’ flaske og diplom.
Finn har været en af de bærende kræfter igennem 38 år. Kære Finn, tusind tak for indsatsen og mange års tro tjeneste, nyd dit ‘festival otium’ - glæder os til at se dig til koncerterne


 

Udlodning

Festivalen uddelte 50.000 kr. på lørdagens generalforsamling. Modtagere af udlodningen, som alle fik 10.000,- kr. er: (på billedet fra venstre)

??Skagen Kirkes Børnefestival
??KFUM Spejderne Skagen 
??FDF Skagen  
??Skagen Svømmeklub
??Skagen Håndboldklub 

”Udlodningen gives som en anerkendelse af jeres vedholdende arbejde for at tilbyde Skagens børn og unge gode fritids-, sports- og kulturoplevelser, og vi håber, at vi med udlodningerne kan bidrage til endnu flere spændende aktiviteter for Skagens børn og unge i 2019”.


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: