Formandens beretning 2017

05. nov 2017
Formandens årsberetning, Skagen Festival 2017.

Vi kan se tilbage på en vellykket og veloverstået Skagen Festival 2017 med mange glade gæster.  4 fantastiske dage med 83 koncerter. En stor skare af entusiastiske og hårdtarbejdende frivillige, med masser af dejlige gensyn på kryds og tværs.

Jo, der er en sjæl i Skagen – (skrev Holger Drachmann i 1904) og det gælder i den grad også her i 2017.

Det var med spænding startskuddet gik til den 47. Skagen Festival, vejrguderne varslede regn og storm med vindstød af orkanstyrke. Men tak til meteorologerne - de tog så grueligt fejl…. 

Billetsalget gik forrygende, øl- og mad salget var i gang. Dejligt at se så mange glade mennesker rundt omkring på spillestederne.

Man kan godt sige, der var tørvejr på toppen, og det har selvfølgelig været med til, at det har været en fantastisk festival, trods det, at der ikke har været så mange endags gæster i byen i år.

Musikken kan bare noget helt særligt ! Bevæge - underholde – og som flere festivalgæster har skrevet på Facebook ”Gøre os glade i låget og give gåsehud - på den gode måde”.

Festivalen har fået mange nye frivillige i år. De frivillige er marven i dansk live musiks rygrad – uden alle disse ildsjæle, som optræder som al slags arbejdskraft, og som er en uvurderlig hjælp for at vi kan gennemføre den Skagen Festival, som vi alle er så  stolte over.  At have en frivillig organisation af 650 ildsjæle, der bare elsker Skagen Festival, hjælper med at tage ansvar, og er med til at udvikle vores elskede festival er ikke en selvfølge – det handler om at skabe FÆLLESSKABER, hvor alle frivillige kan være sig selv og deltage, som de unikke personer, vi alle sammen er. Når man som ny mærker fællesskabet, hyggen og den gode stemning, som er ude i områderne - så kommer man også igen år efter år.

Den Danske Folkemusikpris 2017:

Folkeklubben modtog årets Folkemusikpris 2017.  – Det var hele holdet, der modtog prisen, efter ”De tre musketerers motto”: ”én for alle og alle for én”. Folkeklubben modtager denne pris for deres trofasthed over for folketraditionen, tilsat vor tids ord og musik, og deres store ihærdighed i at indlemme hele Danmark i deres sange.

Åbningstale: Erhvervsdirektør, Niels B Christensen:

En stolt og fascineret erhversdirektør talte om, hvor flot det er, at 650 frivillige kan drive den største virksomhed indenfor oplevelsesøkonomien i Frederikshavn kommune.

Festivalen sælger mellem 8-10 tusind billetter og op imod 30.000 gæster besøger Skagen i festival ugen. Fællesskabet rækker langt ud i byens erhvervsliv.  Virksomhederne har forstået betydningen af at løfte i fælleskab. Det gør de ved sponsorater, som bliver til ca. 1 mio. kroner.

Musikprogram:

Efter vi gennem flere år har oplevet et vigende salg, kan vi nu se, at vi på den kunstneriske side er ved at nærme os vores publikum endnu mere.

Et super godt musikprogram er årsag til, at alle koncerterne har været godt besøgt, og udsolgte koncerter fik vi også i år.

Musikprogrammet giver både plads til de nye musikere, der er ved at finde vej ind i musikkens verden, og de garvede kendinge, hvis tekster er sunget af mange gennem årene.

I Skagen Kultur- og Fritidscenter kunne vi bl.a. opleve Stig Rossen &Vennerne som fik hele salen til at gynge - publikum kunne li’ hans fortolkning af Bamses populære numre.

Fredag aften valgte vi at lave en stå-op koncert med Folkeklubben og Lars Lilholt, som begge leverede et brag af en koncert. 

På Havnescenen var det Jacob Dinesen og Tørfisk der spillede for fuldt telt – her havde vi sat 6 meter mere i teltet, og hver en plet var fyldt ud. Et telt med mange super gode bands i løbet af dagen, gæster som kommer og går.

Torvescenen ved Kulturhus Kappelborg, med fri entré, har plads til 300 gæster. Torsdag morgen var The Raggedy Anns ved at gøre klar, og Stine (fra bandet) siger; ”uha bare der kommer nogen kl. er jo kun 10” – vupti inden de fik set sig om var teltet helt fuldt og det blev til en fantastisk koncert. Sådan var det hele festivalen igennem - fuldt hus på Torvescenen.

I Salen på Kappelborg er vores tiltag de sidste år taget godt imod. Der har været mange gæster til morgen/frokost og aftenkoncerterne har været udsolgt.

Små glade børn fra institutionerne kom på besøg torsdag formiddag og blev underholdt af Ann og Aberne, Og hovsa, så kom der pludselig Vikinger fra Sheltlandsøerne på besøg. Her blev taget lidt selfies med skjold og sværd.

Festivalen har et godt samarbejde med Skagen Kirke og igen i år var der koncert fredag eftermiddag. Koncerten var ikke udsolgt men rigtig godt besøgt.

Skawbaren er festivalens hyggested i timerne efter de sidste toner på scenen i SKF. Her mødes musikere og frivillige til ud på de små timer og flere festivalgæster har også opdaget, hvor hyggeligt det er og kigger forbi.

Ris-og Ros mailen- her er kommet mange rosende ord til alle de smilende glade frivillige, og musikerne er så tilfredse med den fine behandling de har fået, når de kom rundt på festivalen.

Sorte tal på bundlinjen - Skagen Festival 2017 får et overskud på 192.000 kr.

Hvad ser vi frem til i 2018:

Musikudvalget kom på lidt af en opgave – der var noget at leve op til efter sådan et flot musikprogram, som vi havde i år.

Det er lykkedes! Vores musikudvalg har fået sat et rigtig godt program sammen til festival 2018. Musikprogrammet byder på en række spændende kunstnere og nye bekendtskaber, som Dorthe Kold fra musikudvalget gennemgår.

Igen i år kan vi begynde billetsalget 1. søndag i advent.

Nye tiltag i 2018:

Nyt tiltag lørdag eftermiddag i Skagen Kultur- & Fritidscenter:  ’Festival Session’ med MC Hansen, som er sanger og guitarist. Han har siden 2003 rejst verden rundt med sin guitar, sin banjo og sine historier om lykkeriddere, snaphaner og landsbysladder. Komponeret og turneret med amerikanske og canadiske sangskrivere på begge sider af Atlanten, flankeret af sit band The Sentimentals.

Søndag eftermiddag på Havnescenen vil vores konferenciers Anders Mikkelsen og Christian Gleesborg sørge for nye tiltag ved Singers Afternoon.

I samarbejde med Skagen Bio, viser festivalen filmen om Allan Taylor: The Endless Highway. Allan har en helt særlig betydning for Skagen Festival. Ikke bare har han skrevet ’It’s Good to See You’, han er efter adskillige besøg i Skagen blevet en kær ven af festivalen.

Håber vi ses til Skagen Festival den 5.-8. juli 2018.

 

TAK for i år - Lis Jensen, formand Skagen Festival.

 


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:  
                    

Hovedsponsorer: