Folkemusikmesse & Fanø - workshop, koncert og bal!

08. apr 2018
Skagen Festival inviterer sammen med Skagen Kirke til folkemusikmesse 'I Välsignan och Fröjd' er en folkemusikmesse af Alf Hambe og Hans Kennemark. 

Læs meget mere HER

 

Fanø indtager Skagen Festival - kom med til workshop, koncert og bal !

Fanø er kendt for meget, men ikke mindst som den eneste tilbageværende lokalitet i landet, der har bevaret en levende musik- og dansetradition, en tradition, der endda har levet ubrudt gennem 3-400 år. Dermed har der naturligt altid været musikere, der har mestret den traditionelle musik, og det er der stadig. Nogle af de bedste vil ved dette arrangement præsentere os for deres musik og for deres lokalkultur i bredere forstand.

Fristadskapellet leverer musikken og spiller op til eftermiddagens workshop samt aftenens koncert og efterfølgende bal.

WORKSHOP KL. 16.00 - FRI ENTRÉ
Fanødansene kan for uindviede ikke læres ved en hurtig introduktion under ballet. Derfor indledes der med en workshop klokken 16.00 med danseinstruktør Dorte Uhrbrand. I løbet af omkring en times tid vil hun sætte deltagerne ind i Fanøs tre danse sønderhoning, fannik og rask sønderhoning.

SMAG PÅ FANØ KL. 17.30 - 18.30
Du får også mulighed for at smage et par af Fanøs kulinariske specialiteter: 
- den tørrede, saltede og røgede ising ”bakskuld” serveret med rugbrød & smør: 40 kr.
- den særlige smørrebrødslagkage ”dækket smørrebrød”, i dag mest betegnet ”Fanøsmørrebrød”: 25 kr.

KONCERT & BAL KL. 19.30 - ENTRÉ 150 KR. (Døren åbnes kl. 19.00)
Aftenen indledes med en koncert, der med musik, sange og gode historier beretter om Fanø, dens mennesker og livet på øen. 

Herefter ryddes gulvet til et frodigt Fanøbal, hvor workshoppens deltagere kan anvende de lærte færdigheder, og folk med forhåndskendskab til dansene kan slå sig løs. Det hele til den ægte musikalske vare. At slå sig løs er netop, hvad det drejer sig om. På Fanø er dansen og musikken en del af en folkelig festkultur, og i baren kan der købes kaffepunch, den traditionelle og naturlige ingrediens i et bal på øen. Dansen gynger ikke helt uden et par stykker i kroppen.

Musikken leveres af Fristadskapellet.


Det hele finder sted på festivalens intimscene, Salen, i Kulturhus Kappelborg


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:  
                    

Hovedsponsorer: