Folkeklubben - Danmark

26. jan 2017

Det perfekte slag

Folkeklubben vender tilbage til Skagen Festival efter 2 herlige besøg. Under overskriften ”Al magt til poesien” fik Smukfest-koncerten disse ord med på vejen af Ekstra Bladet: ”Trioen bliver bare bedre og bedre… En fremragende komposition om, at vi skal bevare vanviddet og ikke ende som en nation fri for freaks og filantropi - og som mere end antydede, at Folkeklubben kun lige er begyndt deres generobring af et fædreland med plads til poesi.”

Inden 3. optræden i Skagen er Folkeklubben på en stort anlagt-turne fra Dybbøl i syd til Allan Olsens fiktive Rimmerby Strand i nord.

I 2016 kom Folkeklubbens tredje album, Slå flint!, som afslutter en triologi med Nye Tider fra 2013 og Danmarksfilm fra 2014. Slå flint! er inspireret af tennishelten Torben Ulrich og hans filosofi om at gå efter det perfekte slag i stedet for at tænke på sejr eller nederlag. Gaffa har valgt det som bedste album i 2016: ”Her kommer så, efter knap to års ventetid, tredje album – hvor charmen og poesien i dén grad er intakt gennem ti nye sange samt en vellykket fortolkning af Blomsten og vasen fra Benny Holsts debutalbum fra 1972. Albummet er leveret med uimodsigelig gadecharme, vid og ømhed - og som sådan Folkeklubben, som vi er kommet til at kende dem. Absolut fremragende.”


Forsanger Kjartan Arngrim står for den sproglige opfindsomhed, guitarist Rasmus Dall giver musikken country-touch, mens Rasmus Jusjong på keyboard og percussion tilføjer popelementer.

Folkeklubbens koncertrække startede på Mændenes Hjem i Istedgade og HusForbi-sælgernes julefrokost. Kim Larsen og de andre stamgæster på værtshuset i Odense fik en intimkoncert og Folkeklubben en øl til hver af ”de 3 fedterøve”.

Nu spiller de også på de store festivalers hovedscener, Voxhall, Vega osv.

 

Kjartan Arngrim: Sang og guitar
Rasmus Dall: Guitar og sang
Rasmus Jusjong: Beats, keyboard og sang

 

Fredag aften, SKF


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:  
                    

Hovedsponsorer: