Første musiknavne - 2019

04. nov 2018
For godt 3 måneder siden var vi samlet til Skagen Festival 2018. Det var fire fantastiske dage med lækker musik - og sikke en stemning I var med til at skabe, TAK !

Forberedelserne til Skagen Festival 2019 – den 49. af slagsen – blev indledt og efter en travl tid, er vi nu klar til at præsentere de første navne for jer!

Følg med på hjemmesiden, Facebook – og vores nye Instagram-profil som du
finder lige her: www.instagram.com/skagenfestival   Vi opdaterer løbende med 
kunstnere og bands, som vi glæder os til at dele med jer næste sommer.


”ÅretsHelge” – Jarl, Natasja og Walther

Siden 2015 har Skagen Festival inviteret modtagere af musikprisen ”Årets Helge”
til at optræde på festivalens scener. Prisen overrækkes til unge og up-coming talenter fra folkemusikscenen, som har bid, kant og holdninger til samfund og omgivelser. Marc Facchini var første prismodtager  – siden er prisen gået til Jarl Jakobsen, Walther Andersen og senest i 2018 til Natasja Lee Dickinson.  Til foråret overrækkes ”Årets Helge” for femte gang. I den anledning samler vi flere af pris-modtagerne til en fælles koncert på festivalens intimscene, Salen på Kappelborg.

 

THE GRANDFÆTTERS

Fredag aften står den på bølgeskvulp og sømandsviser på Havnescenen!  Fra Thyborøn kommer 4 grandfætre: Anders’ farmor er søster til Allans morfar, der er bror til Christians farmor, der er søster til Kesses morfars kone. Sådan er historien. Den korte version: De har samme oldeforældre. Og derfor hedder de naturligvis THE GRANDFÆTTERS. De laver selv deres musik, som tager
udgangspunkt i Thyborøn. Sangene er lidt som et mix-tape : THE GRANDFÆTTERS laver folkemusik. Og så laver de popmusik. Et enkelt rocknummer og noget blues er også på repertoiret, som krydres med jokes og de gode historier. 

Sømændene

Bagefter overtager Sømændene scenen! Det 8-mand stærke band med de glade sømænd er suveræne, og lover velkendte sømandsklassikere for alle pengene. Sømændene er alle unge og erfarne musikere med et godt øje til – og respekt for
- musikken og de gode gamle kendinge som Otto Brandenburg, John Mogensen og Papa Bue. De har formået at samle musikken i deres helt egen stil. I er MANGE, der har ønsket Sømændene til Skagen Festival – nu kommer de! 

Oysterband

Og så er vi superglade for at fortælle, at Oysterband er tilbage!  Bandet fejrede deres 40 års jubilæum i 2017.  De har fået stor anerkendelse for deres bidrag til folkrock-scenen - ikke bare fra den britiske hjemmebane, men ’world wide’. De har modtaget et utal af awards, udgivet 23 albums og er på alle måder 'still going strong'.  Oysterband stod første gang på vores festivalscene i 1993
og koncerten i 2019 bliver deres 15. besøg. Glæd jer til en medrivende musik-oplevelse, der svinger fra det intense og stemningsfulde til det mere rockede udtryk, når Oysterband - med karismatiske John Jones i front - går på scenen i Skagen Kultur- og Fritidscenter torsdag aften.
 

TØRFISK kender I.
De er dygtige musikere. Og så er de sjove! De kommer 'ud over scenekanten' på deres helt egen måde og begejstrer publikum i hele Danmark. Oveni er de blandt landets bedste til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Sæt et stort X i kalenderen torsdag aften – de spiller traditionen tro på Havnescenen.


I år vendte SlåbrockBand tilbage til Skagen Festival efter næsten 40 års pause. Og sikke et comeback! De åbnede Havnescenen torsdag med et ordentligt spark og begejstrede et fyldt telt - også de gæster, der ikke helt er på hjemmebane i vendelbomål.  Om lørdagen gjorde de det sørme igen! Så I kan godt begynde at glæde jer. Kjeld Thorbjørn & co er nemlig klar til en omgang mere i 2019. Det bli’r JØWT!

 

 

Katrine Schmidt har spillet på vores festivalscener i både 2017 og 2018 sammen med det sprudlende bluegrass-band 'The Raggedy Anns'. I 2019 kan I opleve hende solo som en del af den flotte sangskriveraften i Skagen Kultur- og Fritidscenter lørdag aften. Katrine er nemlig en formidabel sangskriver med en helt unik stemme, som berører og fanger i øjeblikket. Hun får selskab på scenen af sin guitarist.

 

 

 

 

 

 

Det irske band Connla har begejstret både publikum og de benhårde anmeldere, siden de udgav deres første album "River Waiting" i 2016. De har haft stor succes på folkemusikscenen - ikke bare i hjemlandet men også i store dele af Europa samt USA, hvor de netop har turneret. De har allerede modtaget 7 awards (Irland og USA) for bl.a. bedste album, bedste koncert og bedste nye lyd for deres flotte musik og sceneoptræden. På repertoiret er traditionel moderne folk. Tag godt imod Connla, når de til sommer får debut på Skagen Festival. Vi glæder os meget til at præsentere dem for jer.

 

 

 

LauraMo er en dygtig sangskriver og storyteller med noget på hjerte. Lyrikken er dansk og underfundig – sunget med en helt særlig og autentisk stemme. Hendes sceneoptræden er både rørende og fængende. Hun mestrer mange instrumenter og spiller bl.a. på guitar, banjo, klaver og stortromme. Og så er hun vendelbo. Til sommer kan I opleve hende på vores festivalscene - vi glæder os allerede.

 

Og HER har I så alle navnene!!

 


 

En lille "forsang" fra Mads Toghøj


 

 

 


 

Historiefortæller, poet og sangskriver Poul Krebs kommer til Skagen Festival 2019 ! 

 

Han har et kæmpe bagkatalog fyldt med perler af store hits og vedkommende tekster - og mon ikke vi alle kan synge med på sange som "Sådan nogen som os - Morrison, Dylan og Elvis - Morgendagens tåber - Bjergene på Mols - Johnny han var lige ved at bli' sindssyg - Små sensationer

 

Poul Krebs er del af den store Sangskriveraften lørdag i Skagen Kultur- og Fritidscenter, hvor han giver publikum en flot finale. Han er eminent til at komme ud over scenekanten - intim og nærværende men også energisk med masser af udstråling. Glæd jer til en fantastisk sangskriveraften, der også byder på Kira Skov, Katrine Schmidt og Anders Blichfeldt.

 

 

 

Dougie MacLean er en af Skotlands mest fremtrædende singer-songwriters og sangen Caledonia har i den grad sat Dougie på det musikalske verdenskort. 

Næste sommer er han retur på vores lille festival - det bliver et dejligt gensyn. Han er med torsdag aften i Skagen Kultur- og Fritidscenter til åbningskoncerten, hvor også Oysterband er del af en flot aften. 

 


 

Se flere kunstnernavne HER


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:  
                    

Hovedsponsorer: