Erik Grip - Danmark

02. feb 2017

Tradition og nærvær

Siden sidst i 1970’erne har Erik Grip stået på plakaten i Skagen 12 gange. Nu kommer han tilbage efter en pause på 10 år. Hans hjemmeside opsummerer: Debut på Skagen Visefestival i 1976: Solo med pladeoptagelse af Altid frejdig når du går, som blev udgivet året efter på Blidt forsvinder natten.

Erik Grip fik sit folkelige gennembrud i 1983 med sangen Velkommen i den grønne lund. Sangene Åbent landskab, Rose skal vi danse m. fl. har også bidraget til hans popularitet.

Nu turnerer Erik Grip som solist - en mand og en guitar. Hans koncerter er mere end sange; anekdoter og røverhistorier mellem sangene gør det personligt og nærværende.
“Der går helt Niels Hausgaard i den. Det er morsomt og rørende”.

Bjarne Jensen, uddrag af anmeldelse i High Fidelity 2013:

”Erik Grip kan i år fejre 50 år på den danske musikscene. Ingen har som han holdt den danske lyrik levende i musikalsk sammenhæng og mange af hans melodier er blevet folkeeje. Grips Grundtvig-fortolkninger er blevet klassikere, og man kan spørge sig selv om Frank Jægers lyrik var blevet husket uden hans musikalske iklædning.

50 års jubilæet bliver fejret med en jubilæumsturne i efteråret og en ny CD med titlen Viser gennem fem årtier, hvor han ny-fortolker numre fra hele karrieren. Det er der kommet en fremragende CD ud af. Aldrig har Erik Grip tolket disse tekster bedre, idet foredraget har en friskhed og en indre ro, der får teksterne til at fremstå med et utroligt nærvær. Det gælder i det hele taget, at alle tekster fortolkes så man inddrages i den stemning der opstår i samværet imellem ord og musik. Erik Grips til dato bedste plade, og det er jo unægtelig imponerende efter 50 år på musikscenen”.

 

Erik Grip: Sang, guitar og sangskrivning.

 

Lørdag aften, SKF


Back to Top ↑

      

Mediepartner og hovedsponsor:                                                                              Hovedsponsorer: