Erik Grip - Danmark

02. feb 2017

Dansk visesang gennem 6 årtier.


Erik Grip har holdt den danske lyrik levende og mange af hans melodier er blevet folkeeje. Hans Grundtvig-fortolkninger er klassikere; hvem føler sig ikke Velkommen i den grønne Lund?

Erik Grip fejrede 50 år på den danske musikscene for 7 år siden og har spillet på Skagenfestivalen 12 gange; bl. a. nogle spontane, forrygende koncerter i selskab med Jan Toftlund og Musikorkesteret. 

Nu turnerer Erik Grip som solist - en mand og en guitar. Koncerterne er mere end sange; anekdoter og røverhistorier om de mange personer han har arbejdet med og begivenheder han har deltaget i, gør sangene personlige og nærværende. 
“Der går helt Niels Hausgaard i den. Det er morsomt og rørende”.

Erik Grip sang i ”Tivolis Visevershus” hvert år fra åbningen i 1966 til det lukkede 22 år senere. Her havde han et omfattende samarbejde med Thøger Olesen som bl.a. bad ham stifte folkeklubben Vognhjulet på Nørrebro i 1974, der i mange år præsenterede tidens danske og udenlandske folkemusik og visesang; fra Cæsar til Bert Jansch - fra folk-blues til folkelige sange.

Erik Grip har udgivet over 25 studiealbum, senest: 
Viser gennem fem årtier 2013 med nye indspilninger i anledning af 50 års scenejubilæet og Det var godt jeg traf dig udkom i 2017.

 

Erik Grip: Sang, guitar og sangskrivning.

 

Torsdag 20.15, Kulturhus Kappelborg


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: