Eleanor Shanley - Irland

30. jun 2019

Modtageren af Folkemusikprisen 2015 kommer igen

Eleanor Shanley er en af de mest elskede og respekterede vokalister i Irland. Hun startede sin musikalske karriere som vokalist med De Danann for næsten 30 å sidenr. Hendes stemme er stadig ren og lyrisk som den første dag, trådte hun foran en mikrofon i 1990. Hun er kendt for sin unikke fortolkning af irske sange. Eleanor været hos toppen af ??hendes erhverv siden hun blev medlem af De Danann og har optaget mange solo-album, herunder Desert Heart, A Place of My Own og 2015's Forever Young, hvorfra hendes single, Thom Moore Classic Gorgeous and Bright, var det mest spillede track på RTE 1 Radio samme sommer.
 

Eleanor har altid været god til at prøve nye veje, senest er hendes nye projekt GARADICE. GARADICE består af de fire musikere (Eleanor, Dave Sheridan, Padraig McGovern og John McCartin). De lærte hinanden at kende tilbage i 2014, hvilket 2 år senere har resulteret i et album samt koncerter.

Gennem årene har Eleanor arbejdet sammen med mange store musikere og også indspillet med The Dubliners, Sharon Shannon, Donal Lunny, U2 samt mange flere fra hjemlandet samt internationale musikere. Specielt for hende var at arbejde sammen med Ronnie Drew, dette møde gav et givende venskab. De både indspillede album sammen samt gav flere koncerter.

I 2015 modtog Eleanor Shanley Den Danske Folkemusikpris på Skagen Festival. 

 

Eleanor Shanley: Sang
 

Fredag 19.30, Kulturhus Kappelborg ("Songwriters Circle")


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: