Dougie MacLean (SCO)

22. jan 2019

 

Fra Carnegie Hall til Skagen Kultur- og Fritidscenter

Dougie MacLean er en af Skotlands store singer-songwritere, komponist, multi-instrumentalist og producer. Han er en begavet og produktiv sangskriver. De bedst kendte er "Caledonia", Skotlands uofficielle nationalsang som er indspillet af mere end 100 kunstnere samt "The Gael", som blev hovedtema i filmen “The Last of the Mohicans”. Hertil kommer perler som “Ready for the Storm”, “Turning Away”, “This Love Will Carry” med flere.

Karrieren startede i 1976 med traditional folkemusik i The Tannahill Weaversog et kortvarigt medlemskab af Silly Wizardfør Dougie MacLean beslutte at blive solist i 1980. Det er absolut lykkedes for ham ved hjælp af stilfærdige, sjælfulde og inderlige sange kombineret med en overbevisende udstråling fra scenen. Han inviterer gerne mere ukendte musikere til samspil og har ingen stjernenykker. Da han havde modtaget folkemusikprisen i 2011 og spillet den efterfølgende koncert, gik han ud for at ryge og snakke med os andre.

Hjemme i Skotland er Dougie MacLean pladeproducer med eget studie. Her har arbejder hans søn, Jamie, som arrangør, tekniker og producer; bl. a. på faderens nyeste album, New Tomorrow,som udkom i 2017.

Dougie MacLean har udgivet mere end 20 albums som solist, de fleste på eget pladeselskab, Dunkeld, stiftet i 1983. 

Siden 2005 har han desuden med sin kone og manager, Jennifer MacLean, organiseret og spillet på Perthshire Amber Festival, en musikfestival over flere dage i hjembyen Dunkeld i Scotland.

Dougie MacLean har udover Folkemusikprisenmodtaget:
2011: Order of the British Empire (OBE)

2013: BBC Folk Award for Lifetime Achievement for Contribution to Songwriting

 

Dougie MacLean: Sang, guitar, violin, banjo, mandola, bratsch, bouzouki og bas

 

Torsdag aften, SKF


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: