Catherine McGrath - Nordirland

05. feb 2019

Talentfuld ung countrystjerne

Catherine McGraths forældre er begge musikere og spiller ofte på den årlige Fiddler's Green Festival. Som barn udbyggede hun sine talenter ved at observere sine forældre på scenen samt studere instruktionsvideoer på nettet.

Senere begyndte hun at skrive sange og lave videoer af sine version af aktuelle pophits, som hun offentliggjorde på internettet.

McGraths countrypåvirkninger kommer bl.a. fra Taylor Swift, som får  æren for at introducere 12-årige Catherine til countrymusik via hittet Love Story.

London-firmaet Instrumental, der finder talenter online og træner dem, fik i 2016 øje på McGraths videoer. Som 19-årig flyttede Catherine McGrath til London for at arbejde for virksomheden. Få måneder senere begyndte hun at rejse til Nashville for at skrive sange og lave studiosessioner. Samme år skrev hun kontrakt med Warner Bros, indspillede og udgav sin første solo EP, One. På det tidspunkt var hendes videoer set 12 millioner gange på YouTube.

Debutalbummet (med 13 selvskrevne sange), Talk of This Town, udkom i juli 2018.

Anmeldelse i Hot Press: ”Hun er enormt talentfuld…. Nogle af  Nashvilles sangsmede hjalp med at sætte kød og blod på sangene…. Lost In The Middle, en melodi om musikkens universelle appel, er et enormt højdepunkt.”

 

Catherine McGrath: Sang, guitar og sangskrivning.
Catherine McGrath’s Band 


Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: