Ceilidh  

Stor samspilskoncert med kunstnere fra årets festival.

Lørdag eftermiddags Ceilidh har gennem årene for Skagen Festival vokset sig til at være et yderst populært indslag i festivalens program - et absolut højdepunkt for rigtig mange af vore gæster og en uformel jam session, hvor et meget bredt udsnit af festivalens musikere vil være at finde på scenen i løbet af de ca. tre timer, koncerten står på.

Her vil man se kendte konstellationer og planlagte overraskelser - og ikke mindst indslag, der opstår i nuet. Tit vil 20-25 musikere være på scenen ad gangen og oftest flere.

Her står etablerede stjerner side om side med kommende stjerner om det, det hele handler om: glæden ved musikken, samværet med kolleger og gamle venner og ikke mindst kontakten til publikum. Sidste års Ceilidh gav som de tidligere år mange fantastiske oplevelser. Ikke programsatte musikere dukker også ofte op for at deltage i dette uhøjtidelige arrangement.

Leif Ernstsen er som altid jeres veloplagte konferencier denne eftermiddag.

Lørdag 1. juli kl. 13.00 i Skagen Kultur- & Fritidscenter

 

Salen, Kulturhus Kappelborg. Festivalens intime scene for sange/viser/fortællinger – og swingende blues

I år kan du glæde dig til endnu flere unikke arrangementer, hvor salen i Kulturhus Kappelborg danner den smukke ramme omkring vores intimscene.  Vi sørger for hyggelig opstilling af stole og små caféborde med plads til ca. 130 festivalgæster. På denne scene får sangskrivere, sangere og fortolkere mulighed for at give publikum en mere intens oplevelse af musikken og sangen – leveret med sjæl, anekdoter og de gode historier.
Dette års arrangementer starter allerede torsdag med en nordisk aften. Fredag morgen inviterer vi på Morning Music for de morgenfriske allerede kl. 10 – efterfulgt af  den populære Lunchtime Music. Begge arrangementer gentages lørdag, hvor nye kunstnere står på scenen.
Fredag aften lægger vi som altid trygt i Allan Taylor’s hænder, når han som vært fører publikum igennem en helt forrygende Songwriters’ Circle.
Lørdag aften står den på Deltablues,  krydret med Cajun og oldtime. 

 

Nordisk aften

Hele året rundt er vi så privilegerede i Skagen, at byen også besøges af mange norske og svenske gæster. Så selvfølgelig er det oplagt, at vi har en ”Nordisk aften,” hvor vi i skøn forening kan nyde viser på dansk, svensk og norsk. Oplev den intense stemning på vores intimscene i dejligt selskab med 
Stanley Samuelsen, Elona Planman og Lars Martin Myhre Hele aftenen vil blive kædet sammen af Bente Kure.

Torsdag 29. juni kl. 19.30 i Kulturhus Kappelborg

 

Songwriters’ Circle

Der er igen i år lagt op til en smuk aften, når Songwriters’ Circle åbner dørene til Kulturhus Kappelborg fredag aften. I år er det 6. gang, vi inviterer indenfor, og - traditionen tro - er det Allan Taylor, der som veloplagt vært vil føre kunstnere og festivalgæster igennem en stemningsfyldt aften. I år får han besøg af Rod Sinclair og Pernille og Stephen Quigg. Princippet er det samme: Sangskriverne vil fortælle om, hvordan de skriver deres sange, og hvordan idéerne opstår. Der vil være anekdoter, historier om livet på landevejen og humoristiske erindringer om vanvittige oplevelser; men vigtigst af alt: gode sange.

Sangskriverne vil alle være på scenen igennem hele aftenen, hvor de veksler mellem at synge sammen og solo.

Inden koncerten byder festivalen på lidt godt til ganen, så kom gerne i god tid – vi åbner døren allerede kl. 19.00.


Sidste års koncert var udsolgt hurtigt, så bestil billetten til denne mindeværdige aften i god tid.

Allan Taylor
Rod Sinclair
Pernille & Stephen Quigg

Fredag 30. juni kl. 19.30 i Kulturhus Kappelborg
 

Morning Music

Vi gentager succesen fra 2016 på dette års festival. Kom forbi Salen på Kappelborg til en go’ start på morgenen, hvor du, udover den gode musik naturligvis, får mulighed for at starte dagen med et rundstykke, en kop kaffe – og måske en lille én.

Fredag morgen kan du møde Swing and Stomp of Today og lørdag er det Lars Grand & PHANTASTERNE, som siger godmorgen.

Der er fri entré til Morning Music. Kaffe og rundstykke kan købes til favorable priser. Kom i god tid – vi åbner dørene og har kaffen klar kl. 9.30.

Fredag 30. juni kl. 10.00 i Kulturhus Kappelborg
Lørdag 1. juli kl. 10.00 i Kulturhus Kappelborg

 

Lunchtime Music

Lunchtime Music er musik ved frokosttid, hvor koncerten får en mere intim karakter, og publikum er i tæt kontakt med kunstneren.
Lunchtime Music har efterhånden et par år bagen og er blevet et tilløbsstykke.


Vi byder indenfor både fredag og lørdag. 

Fredag bliver et møde med en ægte Skawbo – Marianne Mortensen og Michael Vesterskov – to kunstnere med noget på hjerte.
Marianne og Michael bliver akkompagneret af to konservatorieuddannede musikere.

Lørdag bliver det et gensyn med Irske Na Leanaisom i 2016 optrådte på Skagen Festival for første gang. De har det ikke fra fremmede - via deres
forældre, The Sands Family, har de fået både den nye og den mere traditionelle irske folkemusikscene ind med modermælken.

Billet kan købes til den beskedne pris a 75,- kr. ved indgangen på dagen.

Fredag 30. juni kl. 12.00 i Kulturhus Kappelborg
Lørdag 1. juli kl. 12.00 i Kulturhus Kappelborg  

 

Blues aften

Blues har oprindeligt sit udspring i de afroamerikanske samfund fra de sydlige stater i USA omkring slutningen af 1800-tallet. Genren er en fusion af blandt andet vestafrikansk musik, arbejdssange – og ikke mindst den europæiske folkemusik.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. 
Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange, der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne.
Nu er han aktuel med en helt ny cd - Travelling Man Blues.


 Lørdag den 1. juli kl. 19.30 i Kulturhus Kappelborg 


Dansk sangskriveraften 

Lørdag aften glæder vi os til at præsentere en dansk sangskriveraften. Vi har inviteret nogle af de bedste sangskrivere fra den danske folkemusikscene.

Vi har inviteret fire, hvoraf 3 har været på scenerne i mange år. Vi forventer noget nyt, men også en del gamle kendinge. Den sidste,
forventer vi, giver et bud på, hvad den yngre generation vil tilføre sangskrivergenren: Pia Raug, Thomas KjellerupMathilde Falch og Erik Grip får hver deres lille afdeling med en kort pause efter de to første.
Vi runder aftenen af med WHO KILLED BAMBI + Steffen Brandt. WHO KILLED BAMBI er et strygerensemble, der har fortolket en række sange, skrevet af Steffen Brandt, som uden resten af TV2 selv vil stå på scenen og fremføre dem. Det bliver en aften, hvor kunstnere og publikum sammen vil finde ind til sjælen og nerven i Skagen Festivalen. 

Lørdag d. 1. juli kl. 19.30 i Skagen Kultur- og Fritidscenter

 

Singers’ Afternoon 

Med udsigt til den smukke lystbådehavn samt til lyden af havnens puls er søndag eftermiddags syng-sammen koncert blevet en stensikker publikumssucces, hvor samspillet i den grad har udviklet sig til noget, musikerne ønsker at tage del i. En herlig samspilskoncert - en musikernes frieftermiddag, fornemmer man, hvor kendt og ukendt går på scenen sammen og får publikum til at synge med på sangene.

På scenen kan du opleve et pænt udsnit af dette års kunstnere – nogle gange i nye konstellationer, hvor de kun spiller sammen ”i dagens anledning”.
Herudover dukker der altid forskellige musiske venner af festivalen op, som er her som gæster og venner,

som festivalen knapt selv anede var her.  Det er også blevet musikernes måde at sige farvel og på gensyn til hinanden og til festivalens gæster.

Konferencier, koordinator og en meget væsentlig del af programmet er Leif Ernstsen.

Havnescenen, Søndag d. 2. juli kl. 13.00 på Havnescenen

 

 

Back to Top ↑


  • Tilmeld Nyhedsbrev


    Navn
    E-mail

      

Mediepartner og hovedsponsor:                                                                              Hovedsponsorer: