Gerd Parkholt in memoriam

 

”Gerd Parkolt, som vi husker hende. Fotograferet af Bjarne Hyldgaard til Jørgen Pyndts bog "It´s good to see you" om Skagen Festivals første 40 år”

 

Hun missede sin sidste Skagen Festival. Den i 2014. For første gang i mere end mands minde var den på én gang milde og skarpe dame ude fra Damstedvej ikke med på sin elskede festival. Og aldrig så snart var stolene stablet og teltene pakket sammen, før hun sagde denne verden ret farvel med den nære familie omkring sig på den plejebolig i Skagen, som blev rammen om de sidste måneder af hendes lange, lange liv. Et liv, hun så nødigt gav slip på. Selvom de sidste år bød på mere skygge end sol. Svigtende helbred og intet syn til at se den verden, som hun elskede, i øjnene med. Men ellers: Sikke et liv!

Gerd Parkholt – for hende er det naturligvis, vi her rister en minderune – var med fra Skagen Visefestivals første spæde start i Tuxens Villa i 1971, videre til den tjærede badmintonhal med fiskekasser og hashtåger – og senere de andre spillesteder og havnen. Og altid forankret i arbejdet med at hyre musikere ind til festivalen. Hun elskede disse farende svende i mellemfolkeligt samkvem og almindelig kærlighed. Én så meget, at de blev soulmates i en årrække: Alex Campbell.

Hendes netværk blandt musikere var legendarisk, hendes gæstfrihed grænseløs. Folkers Rest på Damstedvej var en oase for utallige farverige mennesker gennem en lang festivalhistorie. Gerd var ét stort knus til alle, som hun havde tillid til – men der var også åndelige håndkantslag til dem, som hun følte svigtede. Blid og barsk, ligefrem og sammensat var hun, denne lille vulkan af et menneske, som helst befandt sig på livets solside. Men som ikke blev forskånet for skyggesiden i et langt og begivenhedsrigt liv.

Da hendes kiste blev sænket ned i graven på Højen Kirkegård en smuk sommerdag i 2014, var den smykket med blomster og hilsener. Og på toppen lå hendes smukke dybrøde sommerhat med smykket bånd om pulden. Da den hat – som det sidste – forsvandt ned i graven vidste man, at nu forsvandt også et stykke Skagen-historie. Og for mange af os bliver Skagen Festival aldrig helt det samme. Selvom vi ved, at hun kigger kærligt og kritisk med fra sin plads i den musikalske himmel. Sikke en fest, de må ha´ gang i deroppe!

Tak for det hele, Gerd.                                                                                                                                  

                         

Back to Top ↑

        

Mediepartner og hovedsponsor:                                                  Hovedsponsorer: